Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

"Mit fantastiske, melodiske metalcore band fra gymnasiet I Am Because We Are. Eller måske ikke ’undrer’, mere ’ærgrer’. Jeg undrer mig over, at det stadig ikke er accepteret at gå med kjole som mand.

Der er selvfølgelig nogle modige kendisser, der gør det til store award shows, men det er overhovedet ikke hypet nok. Og seje queers har gjort det i årtier, men jeg glæder mig til at alle mine yndlingsmærker laver både feminine, maskuline og alt-derimellem-kjoler.

Hvornår laver Le Fix, Han Kjøbenhavn eller Wood Wood en kjole til en ciskønnet, heteroseksuel mand som mig? Hvem ved – hvis jeg nogensinde bliver nomineret til Cavlingprisen igen – så kan det være jeg dukker op i en kjole."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

"Jeg har en meget smuk broderet notesbog, som jeg har købt af et kooperativ fra en af zapatisternes fem hovedlandsbyer, der bliver kaldt de fem caracoles (sneglehuse).

Zapatiserne er en revolutionær anarkistisk bevægelse i Chiapas i Mexico, der primært består af bønder og arbejdere fra det oprindelige maya-folk, der for mange hundrede år siden har bygget regionens junglepyramider.

Min kæreste og jeg fik et lift af en lokal, der har forbindelse til zapatisterne, og blev kørt ud i junglen og op i bjergene, hvor et skilt mødte os i vejkanten. Der stod: 'Du er i rebelsk zapatistisk territorium. Her er det folket der befaler og regeringen der adlyder.'

Vi mødte indbyggerne, så deres hospital, skolen og kasernen, hvor farverige vægmalerier af maskerede kvinder og mænd kæmper mod den Mexicanske regering med kalashnikovs. Her købte jeg den farverige notesbog, der står i min bogreol.

Jeg var i Mexico lige inden, jeg startede i praktik på DR, så på rejsen skrev jeg mine første tanker om undersøgende journalistik, dokumentarer og podcast. På mange måder mit livs bedste ferie."

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på? 

"Jeg har lige købt et sæt Neonate BC-6500D babyalarm til 1.299 kr. Ikke det mest interessante køb i mit liv. Men det er det til gengæld, at jeg inden for de næste to uger bliver far til en baby, der indtil videre hedder Mindsteskatten. Glæder mig som en sindssyg.

Alt det her med Cavlingprisen bliver sat lidt i perspektiv, når man står overfor livets største eventyr."

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

"Mine svigerforældre har et stenhus i Provence i Sydfrankrig, 10 km fra Malaucène, hvor Mont Ventoux rejser sig i 2.000 meters højde fra nærmest ingenting. Der tager vi ned så ofte vi kan.

Lige den del af Provence ved Orange, Nyons og Carpentras er magisk. Selv den mindste landsby giver mig vibes af de bedste dele af Paris og Rom med caféer, små kunstværksteder og bagerier – gode bagerier! Og så er der fredeligt. Og nogle gange lidt kedeligt. Hvilket er skønt.

At kede sig en lille smule er nogle gange det mest afstressende og inspirerende, der findes. Jeg ser altid frem til min årlige konkurrence med mig selv om at sætte en ny personlig rekord op af Mont Ventoux med min lidt for tunge racercykel."

Hvornår vidste du, at du var god?

"Min kone er lige gået i fødsel, så jeg kan ikke nå at svare på dette spørgsmål eller læse korrektur. Sorry!"

 

Og således fik dagens Morgenpost-interview en dramatisk afslutning! Jeg har ikke hørt fra Frederik siden, men Frederik, hvis du læser dette, så håber jeg, at alt er gået, som det skal – og stort tillykke fra alle Morgenpostens læsere.

Følg Frederik her og husk at lytte til ''Det levende bevis'