Ordet ’gamer’ vækker hos de fleste mennesker ikke ligefrem minder om halsbrækkende fart, poppede korkpropper og champagneskum. Men tiderne har ændret sig, og det er for længst bevist, at der er hæder og ære at hente i at være fabelagtig på konsollen. En af dem, der i højest grad har været med til at præge den udvikling, er Jan Mardenborough - inspirationen bag filmen ’Gran Turismo’, der har dansk premiere den 17. august 2023.

tekst_df-06001_r_2000x1126_64b5403f7f3c2.jpg

Da han var 19 år gammel, havde han aldrig siddet i en racerbil før. Til gengæld var hans evner udi et af alle tiders mest legendariske motorspil, ’Gran Turismo’, uden sammenligning. Han spillede spillet som en gal, alt imens han dagdrømte om en dag at få muligheden for at prøve at køre den ægte vare. Så da han en dag så en reklame for GT Academy, blev hans interesse straks vækket. For GT Academy var et samarbejde mellem Nissan og PlayStation – en konkurrence, hvor vinderen fik en plads hos Nissan-holdet i det prestigefulde Dubai 24 hour.

Nu skal filmen ikke afsløres – det ville være ærgerligt – men det er et vaskeægte eventyr, der rammer biograflærredet midt i august. En fortælling om at tro på sig selv og om at arbejde hårdere end sine konkurrenter. For med tro og håb kan mennesker flytte bjerge.

Tekst_DF-05832_2000x1126_thumbnail.jpg

Det er med et par store navne på plakaten. Foruden den karismatiske, dog relativt ukendte hovedrolleindehaver, Archie Madekwe, spiller Orlando Bloom rollen som den blåøjede optimist, der ser talentet i Jann Mardenborough, før nogen andre gør. David Harbour, der er bedst kendt for sin rolle som den brovtende og elskende far til Eleven i den ikoniske Stranger Things-serie, indtager rollen som ”drill sergeant” for de upåagtede og knapt så atletiske joystick-ekvilibrister.

Jann Mardenborough har været mere end blot inspiration. Han har været producer på filmen, og så har han ageret stuntmand for hovedrollenm Archie Madekwe – altså ham selv i en forstand – og det må jo siges at være en full circle-rejse.

Gran Turismo' har premiere den 17. august. Bestil billetter her.