Adam Aamann er kongen af smørrebrød.  Og han har en opsang til danskerne scroll-down

Adam Aamann er kongen af smørrebrød. Og han har en opsang til danskerne

Igennem snart 20 år har Adam Aamann dyrket og forfinet sine moderne fortolkninger af smørrebrød. Når julen nærmer sig, glæder han sig til at hive klassikerne frem. Et bestemt stykke smørrebrød nægter han dog fortsat at servere.

Af Simon Kirkegård
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mennesker Euroman

Hvordan gik det til, at du forelskede dig i smørrebrød? 

”Jeg kommer fra et hjem, hvor vi ofte lavede store frokoster og gjorde en dyd ud af at gøre os umage. Vi marinerede fx vores egne sild og var selvforsynende. Da jeg senere begyndte at arbejde som a la carte-kok med skiftende arbejdstider, var frokost ofte det eneste, jeg inviterede mine nærmeste på.

Jeg kunne forberede mig løbende, når det passede med mit arbejde, og jeg fandt en glæde i det. Siden er min kærlighed til det danske frokostbord blot vokset og vokset, og jeg har forelsket mig i de mange processer, der er i tilblivelsen af smørrebrød.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd, Danmark, Jul og Julemad