Der er for alvor to ikoniske looks i Fight Club.

Der er det første, som er det, Tyler Durden bærer gennem det meste af filmen: en rød læderjakke akkompagneret af et par tilhørende solbriller med røde glas fra Oliver Peoples.

Hvis man har været ude efter at ligne denne udgave af Brad Pitt, har det aldrig været specielt svært (hans enormt velkomponerede ansigt fraregnet). Enhver halvdårlig vintage butik kan kendes på, at den har et flot udvalg af læderjakker og solbriller i røde toner.

Men der er også et andet look. Det look, Tyler Durden bærer, bedst som filmen når sit klimaks. Her er han iklædt en pelsfrakke og et par lædersolbriller (!) fra Oakley.

oak.jpeg

Har man gjort sig forhåbninger om at rekreere lige præcis det look, er sandsynligheden stor for, at man har måttet give fortabt. Solbrillerne fra det amerikanske mærke har været så godt som umulige at få fat i, siden filmen kom ud.

Men forandring fryder, som man siger. Og hvilken god nyhed for alle dem, der, ja, godt vil ligne Brad Pitt og have et par 90’er-solbriller, der ikke ligner alle de andre københavneres 90’er-solbriller: Oakley bringer nemlig modellen ’MUZM Mars X-Metal Leather’ tilbage i et begrænset parti.

Solbrillerne blev oprindeligt designet i samarbejde med ingen ringere end basketballlegenden Michael Jordan, der bad Oakley om at designe noget, der ville få folk til at kigge en ekstra gang. Resultatet blev ’MARS X-Metal Leather’ – en solbrille bestående af læder, metal og Oakleys ikoniske, varmtonede linser.

Det var i 1998, solbrillerne for første gang så markedets lys, mens de året senere blev udødeliggjort i David Finchers film.

Solbrillerne har en vejledende udsalgspris på 2.300… dollars og kan købes i udvalgte Oakley-forhandlere. Noget tyder dog på, at folk er ivrige efter at ligne Tyler Durden, for solbriller er allerede udsolgte på Oakleys egen hjemmeside. Men mon ikke, at du kan støve dem op på alskens resell-sider.