Garderobesnak: “Jeg har altid været fascineret af den mere klassiske stil, hvorimod streetwear aldrig har sagt mig det store” scroll-down

Garderobesnak: “Jeg har altid været fascineret af den mere klassiske stil, hvorimod streetwear aldrig har sagt mig det store”

28-årige Noél Manti har fået beklædningens kunst ind med modermælken, og så fornægter hans italienske ophav ikke stilen, der er præget af det store fokus på kvalitetsting.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

"Begge mine forældre har altid gået pænt klædt, og de har påvirket mig ret meget underbevidst, er jeg sikker på. Jeg har altid været fascineret af den mere klassiske stil, hvorimod streetwear aldrig har sagt mig det store. Når det kommer til tøj, kan jeg godt lide at lave research. Hvis jeg ser en flot jakke i Arket, vil jeg hellere finde frem til, hvor den type jakke stammer fra, og hvor man kan finde en fed vintage-version af den. Man kan vel godt sige, at jeg ser på tøj som et stort arkiv, man kan søge rundt i."

Undertrøje

"Min farfar fortalte altid min far, at man skulle have en undertrøje på, og det samme gjorde min far til mig, så jeg har altid gået meget med undertrøje, men denne er helt klart den bedste, jeg har ejet. Den er købt hos Broadway & Sons, der normalt sælger vintage eller fra militære overskudslagre, men lige denne her er heldigvis ny. Den er i virkelig god kvalitet og kan vaskes helt op til 90 grader – det er der ikke meget bomuld, der kan i dag. Den sidder tight og lækkert, den harmonerer godt med kroppen, og den kan bæres i mange anledninger. Rip-vævningen er også en god detalje." 

Sølvarmbånd

"Sølvarmbåndet er et arvestykke fra min mor, som hun købte på stranden i Sirolo i Italien, hvor jeg er fra. Hun købte dem af to strandsælgere, der stadigvæk render rundt nede på stranden og efterhånden har været der 30 år i streg. De genkender mig hvert år, når jeg ligger dernede, og jeg ender altid med at købe noget af dem. De har en god rød tråd i deres smykkeudvalg, og så har vi efterhånden en relation til hinanden."

Se, hvad vi ellers skriver om: Herretøj og Herremode