Sponsoreret af Shaping New Tomorrow

Vi har taget hul på uge tre af hjemmearbejdet. Måske er du ved at vænne dig til din nye hverdag, eller måske er du ved at gå op i limningen af frustration. Vores hverdag, som vi kender den fra hamsterhjulet med faste rammer og halvvarm maskinekaffe fra kantinen, er vendt på hovedet. For mange kan det være svært at holde både niveau og tempo på hjemmearbejdspladsen, fordi det kan være uvant og decideret kedeligt at sidde alene.

Hvis du synes, at din nye arbejdsform gør hverdagen en smule udfordrende at komme igennem, har vi samlet fem råd til gøre dem så almindelige og strukturerede som muligt.

(Selv)disciplin

Work – don’t play. Husk at holde fokus på dit arbejde. For nogle kræver det lidt ekstra selvdisciplin at arbejde hjemmefra, så gør dig selv en tjeneste og sluk for alle unødige distraktioner. Det gælder såvidt sociale medier, din private e-mail og andre mulige overspringshandlinger som støvsugning og bagning, der lige pludselig synes vildt hyggeligt.

Tekst billede 1.jpg

Hold fokus på dit arbejde, men sørg for at dit arbejdsmiljø er rart at være i, og at dit tøj er behageligt at have på en hel dag. Sweatshirt fra Shaping new tomorrow.

Planlæg og udfør din arbejdsdag, som var du på kontoret omringet af kollegaer, der kunne komme forbi og notere sig din produktivitet når som helst.

Selverkendelse

Dette punkt er måske det sværeste på listen. Selverkendelse er mange ting, men det kan være en fordel for dig, hvis du italesætter overfor dig selv, hvad du ikke er så god til, når du arbejder hjemmefra.

Er du slem til at bruge snooze-knappen om morgenen, fordi du ikke længere skal nå en bus på arbejde? Holder du for lange pauser eller slet ingen pauser? Bliver du let distraheret af din mobiltelefon eller udefrakommende støj?

Der er en hel del disciplin i selverkendelse, og måske kan det hjælpe dig at fortælle en god kollega om dine udfordringer ved hjemmearbejdet. Få ham eller hende til at ringe, når du skal ud af fjerene eller aftal et tidspunkt, hvor du og en kollega spiser frokost sammen på FaceTime.

Tal med dine kollegaer

God kommunikation er en væsentlig faktor for succes og måske nu mere end nogensinde. Ring til dine kollegaer og tal med dem i stedet for at skrive e-mails eller chatbeskeder. Socialiser dig på afstand og del så mange informationer om din arbejdsdag som muligt. Hold daglige morgenmøder, hvor I ser hinanden i øjnene og ønsker hinanden en god dag. Det hjælper at vide, at dine kollegaer sidder i samme båd på den anden side af skærmen, og at I “møder ind” på samme tidspunkt.

Tekst billede 2.jpg

Ring til dine kollegaer i stedet for kun at skrive e-mails. Daglige morgenmøder kan også øge produktiviteten og sammenholdet. Skjorte fra Shaping new tomorrow

Flere steder ser vi også, hvordan virksomheder mødes over en virtuel fredagsøl. Det er en god måde at runde ugen af, og det kan være med til at fastholde følelsen af sammenhold på arbejdspladsen. Hold dig ikke tilbage for at være den, der tager initiativet!

Lav regler for hjemmekontoret

Som en del af selverkendelsen kan det være en god idé at lave dine egne regler for dit hjemmekontor. Skriv dem eventuelt ned, så du har helt styr på mødetider, din kalender, dagens to do og pauser.

Har du brug for rene linjer omkring din arbejdsstation, og bor du sammen med familie, en kæreste eller roomies, så fortæl dem, at her vil du helst ikke forstyrres.

Klæd dig på til arbejdsdagen

Uanset hvor du er lige nu og læser denne artikel, så spørg dig selv, om du husker de daglige rutiner. Står du op og gør dig klar til arbejdsdagen, som du plejer, kan det være en væsentlig faktor for, at du bevarer motivationen gennem hele dagen. Det tøj, du vælger, afspejler sig i din produktivitet – og det kan desuden være med til at løfte din egen opfattelse af dig selv, når du føler dig godt klædt på. Hvordan ville du eksempelvis have det, hvis din chef bankede på døren, og du åbnede i sweats?

Et oplagt valg til en behagelig hjemmearbejdsgarderobe er business casual-stilen. Her er der tale om afslappet tøj med klassiske komponenter fra traditionelt businesstøj. Vi taler ikke nødvendigvis jakkesæt og slips, men brug gerne dele af den formelle garderobe, selvom du arbejder hjemmefra. Det kan også være en god idé at finde tøjet frem aftenen før, så du er klar til morgendagens rutiner.

Tekst billede 3.jpg

Et business casual outfit kan eksempelvis bestå af et par pæne chinos og en enkel, behagelig skjorte. Bukser og skjorte er begge fra Shaping new tomorrow

Der er god hjælp at hente til business casual-stilen hos det danske herretøjsbrand, Shaping new tomorrow. De har specialiseret sig i at designe og udvikle klassisk herretøj med høj komfort, der passer både til hverdag og formelle begivenheder. Udvalget af behagelige bukser og strækbare skjorter er stort, så du kan føle dig afslappet på hjemmearbejdspladsen uden at gå på kompromis med stil eller udtryk.

Der kommer heldigvis en tid efter corona. Og her ønsker du ikke at blive husket som ham, der tonede frem med morgenkåbe og morgenhår på samtlige videomøder. Gør noget ud af dig selv, men sørg for samtidig at have det behageligt i det tøj, du går i derhjemme.