Modenoter: Derfor skal du gå med sandaler scroll-down

Modenoter: Derfor skal du gå med sandaler

Det er blevet tid til at lægge angsten for at stikke fødderne i et par sandaler i offentligheden på hylden. Den omdiskuterede skotype er en fantastisk måde at holde sig stilfuld på i varmen, mens fødderne får et tiltrængt pust. Hop i et par klassiske Birkenstock eller gå den mere tekniske vej med multistrop-sandalen fra Teva eller Suicoke.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Getty Images og PR
Mode Euroman

I et afsnit af ’Kender Du Typen?’ fra foråret 2016 er Mads Steffensen og de to livsstilseksperter Anne Glad og Flemming Møldrup på besøg hos en mand i Herning. Møldrup rammer ikke plet på nogle af spørgsmålene, mens Glad virker til at have en god idé om hvilken type, der bor på matriklen. Intet nyt under solen i DR-programmet der. Alligevel både overraskes og nærmest væmmes Anne Glad, da Mads Steffensen fortæller hende, at afsnittets hovedperson sværger til Birkenstocks ’Arizona’-model.

For hende er det at gå i Birkenstock uforeneligt med det at være en mand med god smag, og livsstilseksperten refererer til sandalen som ”det, der har været smart i indiemiljøet siden 70’erne.”

Hovedpersonen viser sig at være den altid stilfulde fodboldspiller Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland. Demonstrativt træder han ind i sin egen stue med begge pegefingre vendt ned mod sine fødder, der har plads i de omdiskuterede sandaler. Sviatchenko er ulasteligt klædt i blazer, stribet skjorte og slips og et par mørkeblå chinos.

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg også har kigget skævt til mænd, der går i sandaler – og i særdeleshed til dem, der går i Birkenstock. I mine øjne har de altid været et symbol på resignation og rimet mere på altmodisch fodformethed end stilsikker kvalitet. Praktisk? Ja. Pænt? Næppe.

Afsnittet af ’Kender Du Typen?’ med Erik Sviatchenko varslede dog om den bølge af korksåler og ruskindsstropper, der siden er skyllet ind over os og har gjort Birkenstock til det klart mest populære sandalbrand med ’Arizona’-modellen som deres altoverskyggende guldkalv.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sko, Sommer og Herremode