Palads skal rives ned, og det er ikke gået stille for sig. 

Nyheden om, at den ikoniske biografbygning, udsmykket af kunstneren Poul Gernes i 1989, må lade livet til fordel for moderne højhusbyggeri, har vakt stor debat i medier og på Facebook.

Det seneste indspark kommer fra tre unge københavnere, der har lavet en trøje til ære for Paladsbiografen. Aske Chiko Wong, Jacob Benjovitz og Alexander Liafi, der også står bag genbrugsbutikken Liafi Studio, har ladet sig kraftigt inspirere af det britiske skatermærke Palace og brugt dets logo på mindetrøjen, der også inkorporerer Poul Gernes’ karakteristiske pastelfarver.

”Om du kan huske den fra før, den blev malet, har set ’Shubberne’ efterligne The Beatles fra taget i 1989, erindrer at have siddet og holdt i hånden med din første kæreste i mørket eller er blevet generet af de markante pastelfarver i morgentrafikken, så har du et forhold til den,” skriver de i en pressemeddelelse.

De tre københavnere kalder Palads for ”Københavns mest bemærkelsesværdige bygning” og ønsker at mindes den, nu hvor den står til at forsvinde ud af bybilledet.

Mindetrøjen vil blive sat til salg i Liafi Studio i Studiestræde i indre København og kan forudbestilles på butikkens hjemmeside. Se flere billeder af den her:

LÆS OGSÅ: De fedeste sneakers på Københavns modeuge

LÆS OGSÅ: 17 jakker til et stilfuldt forår

LÆS OGSÅ: 15 eviggyldige klassikere til garderoben