Allerede tilbage i 2017 blev det annonceret, at designeren Virgil Abloh arbejdede på en kollektion i samarbejde med det svenske møbelhus IKEA. Den må vi imidlertid stadig vente på. 

I første omgang drejer det sig nemlig om et klassisk, persisk tæppe med teksten 'Keep Off' (i citationstegn, bemærket, og altså udpræget Abhlosk), som er en del af dette års 'Art Event'-kollektion fra IKEA.

"Mit take på kollektionen er en ironisk distance til de overbeskyttende forældre, der nærmest for enhver pris vil beskytte deres møbler. Det tror jeg har påvirket den funktion, som yngre personer tænker, at møbler skal have i dag," siger Virgil Abloh, der står bag Off White og sidste år blev udnævnt som kreativ direktør for Louis Vuittons herrelinje, i en pressemeddelelse. 

Foruden Virgil Abloh har også syv andre kreative typer kastet sig ud i tæppedesigns. Blandt andet har japanske Misaki Kawai kreeret et rimeligt flippet - og fint, må det siges - kattetæppe. 

Tæppekollektionen lander den 5. april i IKEA's varehuse - men kun i et begrænset antal, så det er med at være vaks, hvis man vil være med til festen.

ikea1.jpg
Foto: IKEA
ikea2.jpg
Foto: IKEA