5 stærke serier du skal skynde dig at se

5 stærke serier du skal skynde dig at se

For tiden bliver der produceret flere tv-serier end nogensinde før, og det betyder selvfølgelig, at nogle af dem ryger under radaren.

Her er en håndfuld serier, som du måske ikke har hørt om, men som uden tvivl er værd at bruge sin streamingtid på.


Olive Kitteridge

Hvad det er, der griber én så stærkt ved hende Olive Kitteridge, er ikke med det samme til at forstå. Hun render nemlig rundt i en lille by og er mest af alt en sur kælling, der kritiserer alt og alle. Men lige så muggen som Kitteridge er, lige så hjertevarm og interessant er serien om hende. Ikke mindst fordi Frances McDormand (Coen-brødrenes darling fra ’Fargo’ og ’Burn After Reading’) leverer titelrollen med så meget nerve og nærvær, at man ikke kan andet end at se træk ved Kitteridge i sin egen familie, blandt sine venner, og ikke mindst kan man se sig selv i hende. På den måde bliver ’Olive Kitteridge’ en lille sejr for den moderne seriekunst.

Kan streames på HBO Nordic

Chef’s Table

Sådan her har du aldrig fået serveret et madprogram før. I stedet for udelukkende at fokusere på resultatet på tallerknen tager serien os med helt ind i sindet på nogle af verdens mest dedikerede kokke og gennem programmerne, får vi en fornemmelse af den særlige psyke, det kræver at lave gourmetmad dag ud og dag ind. Det særligt interessante er, at man virkelig fornemmer, hvordan passionen for mad smelter sammen med resten af livet for en stor køkkenchef. Sådan kan mad også serveres.

Kan streames på Netflix

The Trip to Italy

Og nu vi er ved mad, så drager to venner på madeventyr i Italien og parodierer kendte skuespillere i et underholdende miskmask af tosserier og vægelsind. Serien med Steve Coogan og Bob Brydon er ikke kun sjov. Den er også rørende og til tider ustyrlig i sin vilde improvisation og tone. Netop tonen er det helt særlige her, og man sidder undervejs og har svært ved at regne ud, om det her er virkeligt, eller om det er en sitcom, en dramaserie eller bare to gutter, der hygger sig med et kamera i nakken. Under alle omstændigheder er det hylende morsomt på den klassisk-elegante, britiske måde.

Kan streames på C More Play

Black Sails

Man får noget af en sejltur tilbage i tiden med en flok pirater, der bestemt ikke minder om hverken Kaptajn Klo eller Styrmand Smisk. For i ’Black Sails’ er der ingen overrepræsentation af papegøjer eller træben, men til gengæld kommer man ind i en fortælling om magtforhold mellem mænd i 1700-tallet. Piraterne er maskuline, men kan også indimellem være nogle rigtige kællinger. Trods intriger er de forrygende søture filmet brillant serien igennem, mens der også kæmpes igennem på land. Samtidig får man et indblik i verden, som den så ud, før imperierne for alvor begyndte deres markante kolonisering. En tid hvor de lovløse havde langt bedre rammevilkår på vandet, end tilfældet er i dag.

Kan streames på HBO Nordic

Halt And Catch Fire

Bare introen er så firserdundrende, at man ikke kan andet end at elske skidtet. At kunne lave en dramaserie om computernørder, der er fængende, er ikke bare fremragende. Det er også dybt interessant. Som man så det sidste år i ’Silicon Valley’ er nørder ved at være tv-seriemediets nye antihelte og derfor også proppede med interessante historier. I ’Halt And Catch Fire’ vil en gruppe unge, innovative typer skabe en PC til halv pris midt i 1980’erne, hvor sådanne maskiner næsten koster det samme som et palads. Det fører til konkurrence og kampe i computerverdenen, og samtidig slider de unge også på hinanden i så sublim en grad, at de to første sæsoner giver mindelser om både ’Mad Men’ og ’The Social Network’.

Kan streames på HBO Nordic og C More Play

LÆS OGSÅ: 'Top op the Lake' er 'Twin Peaks' moderne arvtager

LÆS OGSÅ: "Derfor er Knaldperlen tit i dit tv"

LÆS OGSÅ: Verdens bedste køkkenchefer bytter køkken, råvarer - og liv

Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Hindse