Bondemanden - han har altid travlt på sin bondegård. 

Den børnesang hørte jeg enormt mange gange, da jeg var barn. Mine bedsteforældre havde nemlig en bondegård, og de havde altid travlt, for der er meget at se til på sådan en gård. 

Køerne skal malkes, så vi kan få smør og mælk. Hønsene skal passes, så vi kan få mange æg. Så hver gang bondemanden han vil ta’ et lille hvil er der tusind ting at gøre.

Alligevel havde mine bedsteforældre aldrig for travlt til at sætte sig ned og drikke eftermiddagskaffe med mig eller andre, der kom forbi deres gård.
Men det var arbejde 24-7 - længe før det uskyldige udtryk dukkede op og blev voldtaget.

LÆS OGSÅ: Du lægger ikke medisterpølse på Instagram

Jeg har lagt lidt mærke til, hvor travlt vi alle sammen har. Og det er helt vanvittigt.

 “Jeg har 14 møder mandag.” “Jeg har brug for en PA” “Jeg ligger fuuuldstændig vandret.”

Lad mig understrege, at jeg har stor respekt for de mennesker, der arbejder røven ud af bukserne. De mennesker, der ikke stopper, før opgaverne er løst. Uanset branche.

LÆS OGSÅ: Jeg vil jo bare elskes, Henrik Palle

Men lad mig så i samme ombæring fortælle, hvad jeg synes er fuldstændig latterligt. 
Det er fuldstændig latterligt, når mennesker har så travlt med at have travlt, at de helt glemmer at få lavet noget. Og de findes. Måske kender du nogen - jeg gør i hvert fald. 
Du ser det, når de har mere travlt med at fortælle, hvor travlt de har, end med det de rent faktisk burde have travlt med.

Min egen helt uvidenskabelige undersøgelse taler sit tydelige sprog.
På Instagram har #workworkwork 331.197 opslag, mens #relaxrelaxrelax kun har 891 opslag, og det er naturligvis decideret søgt statistik, men der er sgu noget om snakken.

I dag er mine bedsteforældre pensionerede, og det har de fortjent at blive, for de har knoklet. Så nu er det vi andre, der må få hjulene til at dreje rundt, og jeg burde måske have overtaget deres gård, men det var hverken kartoffelavl eller svineproduktion, der gjorde det for mig. Jeg laver bare tv. TV gir ikke mennesker mad på bordet. Det redder heller ikke liv. Men det oplyser, det underholder, og det holder unge mennesker ude af kriminalitet - i hvert fald så længe de sidder foran skærmen.

Så det er et vigtigt job, jeg har, og jeg kan godt lide det, og jeg kan godt lide, når der er fart på. Men jeg sad en dag og skulle forklare mine bedsteforældre, hvad jeg fik min tid til at gå med, og jeg fik lyst til at omskrive den gode gamle børnesang om, hvor travlt bondemanden har, til min verden.

“TV-værten han har altid travl - i sit tv-liv
Hver gang han skal møde på sit job, er der tusind ting at gøre
Instagram skal passes, så han kan få selvtillid
Latten den skal drikkes, så han kan købe en ny.
TV-værten han har altid travlt - i sit tv-liv.”

Flere vers modtages med kyshånd, og herfra skal blot lyde en opfordring til at huske at tage den lidt med ro engang imellem.

Og nu har jeg ikke tid mere - jeg skal lægge et billede på Instagram, hvor jeg viser, at jeg har sindssygt travlt med at skrive den her klumme, så folk kan se, at jeg har #TRAVLTTRAVLTTRAVLT.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Koppel-testen