Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Lyspunkt i lockdown: “Elitens sludre-app Clubhouse har bragt mig tæt på mine venner igen”

Foto: Getty Images

Lyspunkt i lockdown: “Elitens sludre-app Clubhouse har bragt mig tæt på mine venner igen”

Et nyt socialt medie vinder frem og bliver udsat for al den latterliggørelse, det fortjener. På Clubhouse kan man dog ikke kun følge elitære talks blandt sine venner i medie- og musikbranchen. Euromans Magnus Kraft har efter fire dage på Clubhouse genvundet noget langt vigtigere: Samtalen med sine bedste venner.

Clubhouse er let at hade. Det kan virke komplet tåbeligt, at vi skal installere endnu et socialt medie til et stjæle vores tid, data og privatliv. Samtidig er Clubhouse indtil videre en elitær omgang, hvor man kun kan oprette en bruger med en privat invitation i hånden. Og så kan Clubhouse stort set ingenting.

Det sociale medies officielle claim to fame er, at det er: ”en ny type stemmebaseret socialt medie, hvor folk fra hele verden mødes for at snakke, lytte og lære fra hinanden i realtid”. Med andre ord: Ingen billeder, ingen videoer, ingen tekst. Bare snak, snak og atter snak i enten offentlige eller private rum, hvor man kan afholde talks om alt mellem himmel og jord og selv kan bestemme, hvem der får lov at komme til orde. Idéen er kort sagt, at man opretter offentlige eller private rum, som henholdsvis alle eller udvalgte Clubhouse-brugere kan hoppe ind og ud af forgodtbefindende. Er du solgt? Nej, det forstår jeg godt.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her