Kvinder udvikler sig i en rivende fart med alderen. Her gennemgår sexologen Jakob Olrik med et glimt i øjet (og med flere bevidste generaliseringer), hvad der sker i de forskellige aldersfaser – og hvad det betyder for din kurtisering.

Kvinder i 20’erne

Deres selvopfattelse: De lider stadig af samme prinsessevirus, som da de var teenagere. Lidt selvhøjtidelige sidder de på tronen, byder sig til, tripper med fødderne i jorden og venter rastløst på, at tilbederne skal komme til dem, selv om de faktisk dårligt kan holde al den passivitet ud.

Råd til kurtisering:

Det kan umiddelbart se ud, som om det kun er tilbedelse og kostbare gaver, der vil gøre indtryk på disse helt unge kvinder. Det svirrer i luften med forventninger om guld, dyre diamanter og invitationer til fine restauranter.

Det gør dig sikkert en smule rundtosset og modløs, især hvis du ikke er millionærarving. Det er også tydeligt, at konkurrenter, der har større status og kan tilbyde en genvej ind i de højere samfundslag, har lettere ved at score end dig. Men fortvivl ikke.

Selv om du er fattig studerende eller murersvend er der andre og mindst lige så effektive måder, du kan få dem til at falde for dig på. Husk, at det var Klods Hans, som endte med at få prinsessen i eventyret af H.C. Andersen.

Når prinsessen igen og igen giver udtryk for, at intet er godt nok til hende, er det ofte, fordi hun har svært ved at mærke sig selv, sin lyst og livet.

Har du humor og kreativitet, og forstår du at være spontan, sjov og kvik, kan du trænge gennem hendes kølige panser, gribe om hendes hjerte og få hende til at glemme alt om glitter og guld. Du gør hende ekstra blød i knæene ved at vise, at du har personlighed og noget på hjerte og er villig til at beskytte og kæmpe for hende.

Prinsesser hader nemlig grå hverdag og monotone gentagelser og bliver kun lykkeligere af at blive revet ud af den kedsommelige rutine med at sige: ”Dur ikke, dur ikke”. Få hende ned fra tronen, så rider hun hellere end gerne med dig på en ged ud i eventyret.

Kvinder i 30’erne

Deres selvopfattelse: I denne periode af livet skifter kvinder totalt fokus. Nu kæmper de for at gabe over både karriere, at vedlige deres kroppe og etablere en familie. Alt sammen helst med langt større perfektion end deres mødre. Resultatet er, at de ofte føler sig stressede og forvirrede.

Råd til kurtisering:

Midt i travlheden har disse kvinder brug for stabilitet og oplever det som vanvittigt sexet, hvis mænd kan levere den. Du får således mange point for at tilbyde en tryg favn, støtte og trøst, når hun står ved afgrundens rand.

Kan du også rumme hendes absurde ambitioner, er hun solgt. Forbered dig på rysteture, forsøg på kontrol og på, at du skal kæmpe for at blive set som andet end sæddonor og beskytter.

Der sker så meget i disse kvinders hoveder, at de har enormt svært ved at hvile i sig selv og bare være. Konstant er de i gang med at skrive på et nyt manuskript til jeres fælles liv. Vis hende, at du ikke vil nøjes med rollen som korrekturlæser og gerne vil være medforfatter, det gør indtryk.

Når hun flyver højst som en heliumballon, skal du klynge dig til snoren og trække hende ned på jorden igen. Og når hun er ved at falde om af udmattelse, så tilbyd at nusse hendes tæer. Har hun problemer med et eller andet praktisk, så lad, som om du lytter tålmodigt, og sig i dit mest rolige tonefald: ”Det her klarer jeg.”

Pas samtidig på ikke at miste dig selv i denne kurtisering, som hun uden tvivl gerne vil overtage styringen af. For så mister hun respekten for dig. Har du lyst til at blive far, er det her, du skal vise det.

Sig gerne højt, at du er vild med børn og drømmer om at få et helt fodboldhold. Vis hende, at du har styr på dit liv (også selv om du ikke har det), alternativt kan du altid antyde, at du har en plan om, hvordan du får det.

Kvinder i 40’erne

Deres selvopfattelse: I denne livsfase har mange kvinder fået langt mere ro og selvværd, end de havde ti år tidligere. Karrieren er på plads, og de gider ikke længere være perfekte og beskæftige sig med, hvordan de imponerer deres veninder. Nu skal der udskejelser på banen. De vil have vild sex og gerne meget af det.

Retningslinjer til kurtisering:

Hvis du selv er i 40’erne, er din værste modspiller i denne fase dig selv. Enten har din dødsangst drevet dig ud i en hysterisk jagt på unge kvinder, eller du ser dig selv som en hyggeonkel med fast plads i sofaen, hvor du liggende ser alle kampe i superligaen.

Hvis du da ikke er en af dem, som er gået i gang med at træne dig op til en ironman og har al din opmærksomhed på det. Skal du gør indtryk på kvinder i 40’erne, må du kæmpe dig ud af din midtlivskrise og vise, at du stadig magter at give hende opmærksomhed og er fyldt med energi og passion.
Det er nu, din indre macho skal luftes, nu du skal vise dig som en eksperimenterende og fantasifuld elsker. Flere end du tror vil elske din vildskab på lagnerne og kan lide at blive så ømme under elskovslegen, at de knap kan sidde på cyklen næste dag.

Kvinderne i denne gruppe kender de sofistikerede scoretricks forfra og bagfra og lader sig under alle omstændigheder ikke så nemt imponere, så du kan roligt forkorte kurtiseringen. Hold dig til det ærlige og ligefremme.

Sig højt, at de er dejlige og sexede, kig dem lige i øjnene, rør ved dem og få dem til at le. Stå ved, hvem du er, og vær ikke bange for at fortælle om de skrammer, livet har givet dig. I denne alder frygter kvinderne ikke længere deres egen eller andres svaghed.

Det vigtigste er, at du viser nærvær og undgår at smugkigge på cykelløb i tv, mens I snakker. Sig, at du begærer hende, at du elsker hendes røv, og at hun får dig til at føle sig mere i live end nogensinde før.

Kvinder 50+

Deres selvopfattelse: Livsvisdom og robusthed præger mange kvinder i denne alder. Det betyder, ofte, at de prioriterer mere knivskarpt end før. De vil kun bruge energi på det, der har betydning og værdi. Giver de endelig deres hjerte væk, er de til gengæld meget gavmilde med sig selv.

Råd til kurtisering:

Her gør det indtryk, at du har energi, viser initiativ og tør kaste dig ud i dybe samtaler om alt mellem himmel og jord. Konkurrencen fra andre mænd er minimal, så det er en boldbane, der giver dig alle chancer for at score.

Hos mange mænd i denne alder har stivheden nemlig flyttet sig op i nakken. De er gået fra midtlivskrise til at gå helt i stå. En del vil faktisk helst lades i fred med deres nørdede hobbyer og lægger knap nok mærke til de kvinder, der omgiver dem. De noterer dem bare som en irriterende støj i baggrunden.

Så er du en Don Juan, som stadig har nogle kilometer i benene og ikke bruger dine sidste kræfter, ser dine chancer gode ud.

Kvinderne i dette segment er efterhånden så erfarne, at de ser lige igennem overdrevne anstrengelser og tåbelige gimmicks. Egentlig ønsker de kun, at du viser overskud til at komplimentere dem og nærvær nok til at lytte nysgerrigt til, hvad de siger, og svare rimeligt klogt.

Og hvis du så også er nysgerrig på verden omkring dig, vil du vade lige ind i deres hjerter. Hvor mange mænd bliver mere indadvendte med alderen, bliver kvinder nemlig mere udadvendte. Fulde af energi og sultne efter indhold stæser de rundt til alverdens arrangementer og holder kulturlivet i gang.

De går i teatret og biografen, til foredrag og tager ud at rejse. De gør det gerne alene, men sætter pris på, hvis du følges med dem. Det med at være superfit går de til gengæld ikke op i længere. Heldigt for dig, for så bærer de også over med, at du ikke er det.

Din opgave er at vise, er du stadig kan få passionerne til at folde sig lige så heftigt ud, som da de var unge, og mestrer at få blodet til at rulle lidt varmere i deres årer. Hvis du investerer alt, hvad du har, får du det hele igen og mere til.

LÆS OGSÅ: Sådan mestrer du de forskellige stødteknikker

 LÆS OGSÅ: Kom med ind i kvindernes omklædningsrum: Det snakker vi om