”Size matters.” Sådan lød sloganet engang til Godzilla-filmen, men det kunne være, at Mærsk skulle tage det til sig, når de skal omtale deres ’Triple E’-skibe, de er ved at bygge 20 af. Det første lagde sidste år til ved Langelinie i København, hvilket tiltrak 50.000 interesserede. Og lige nu er de ved at færdiggøre de sidste, så der vil sejle 20 af dem kloden rundt næste år.

Den dansk-bosiddende engelske fotograf Alastair Philip Wiper var nysgerrig på det store dyr, da det var i København. Men på grund af folkemængden var det dengang ikke muligt for ham at komme tæt på. Heldigvis fik han magasinet Wired med på idéen om at sende ham til Sydkorea og følge byggeriet af de andre.

“Jeg kom på dagen, hvor de skulle navngive det niende af skibene (der var otte andre Triple E’s i forskellige stadier på det tidspunkt). Efter de havde knust en flaske champagne, troede jeg, at jeg ville få en guidet tur rundt på skibet. Men de sagde bare: ’Her er det – kig rundt’.  Jeg spurgte om, de havde en slags kort. Men det havde de ikke. De sagde: ’Motoren er den vej, og broen er der. God tur, og vær ude om fem timer, for skibet her skal til Rusland’.”

På de fem timer skød han denne serie, og du kan se flere billeder på hans personlige blog.
Containerne kan blive stablet i 11 etager under dækket og 10 etager over.


Motorens totale kraft er 30.000 kW, hvilket giver den en topfart på 23 knob eller omtrent 42 km/t.