Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Seks serier der sluttede alt for tidligt

Foto: Stillbillede fra serien 'Bored to Death'

Seks serier der sluttede alt for tidligt

Nogle serier er så gode, at det er ubegribeligt, de ikke fik længere levetid. Her følger seks, du skal se (hvis du ikke allerede har gjort det).

Der er mange serier, som kører aaaaalt for længe. De bør egentlig slutte med en brag, men ender med at flade helt ud, fordi de sidste penge skal malkes fra dem af griske producere.

Samtidig er der så de serier, som slutter, når de egentlig først lige er kommet i gang. Serier, hvor man sidder og glæder sig til den næste sæson, som så aldrig kommer. Serier, der bliver ens venner, men som pludselig tvangsfjernes fra bevidstheden, selvom man først lige var blevet tæt med dem. 

Her følger de seks bedste af sådanne serier. Sådan nogen, der burde have været meget, meget (meget!) længere.

Bored to Death

Serien er en pastiche over detektivromaner, plotdrevne detektivfilm og bromance-komedier. Der er dømt morskab og New York City-nostalgi for alle pengene, og rollerne udvikler sig i alle mulige mærkværdige retninger, men fastholder et stærkt venskab mellem tre mænd fra forskellige generationer:

Bladmogulen og rigmanden George (Ted Danson) vil være ung med den yngre tegneserieforfatter Ray (Zach Galifianakis), som til gengæld gerne vil være mere moden, men ikke kan finde ud af det, mens deres fælles ven Jonathan (Jason Schwartzman) – seriens egentlige hovedperson – gerne vil være lykkelig (og privatdetektiv), men mest af alt bare er en mindre succesfuld forfatter og journalist.

Der burde være materiale til mindst 10 sæsoner her, men ’Bored to Death’ fik kun tre. En forbrydelse, som Jonathan (måske) kunne have opklaret.


Kan streames på HBO Nordic

Carnivàle

Sølle to sæsoner. Én af de mest eksperimenterende, mærkelige og bundinteressante serier nogensinde fik kun to sæsoner. Vi befinder os under Den Store Depression i USA kort efter år 1929, hvor arbejdsløsheden hærger, og mange aparte typer sørger tilflugt i et omrejsende cirkus, som vandrer igennem Amerika med mærkværdig underholdning og masser af okkulte magtkampe.

’Carnivàle’ er fuldstændig billedgenial og proppet med så mange mentale lag, at man udfordres i hver eneste scene. Ja, faktisk er der er stof nok til flere sæsoner i blot ét enkelt afsnit, og derfor er de to sæsoner, serien fik, da også et så sølle resultat af de storstilede visioner, at man kun har hovedrysten til overs.


Kan streames på HBO Nordic

Freaks and Geeks

En flok highschool-nørder kæmper for deres plads i hierarkiet og tilværelsen i de gryende 1980’ere. Og det fører en stor portion morskab med sig. Serien fik kun én sæson, hvilket er ubegribeligt, fordi den både er sjov og rørende, og samtidig blev ’Freaks and Geeks’ Seth Rogens, James Francos og Jason Segels gennembrud i slutningen af halvfemserne, mens der også er flere håndfulde af gæstestjerner med, som siden hen er blevet etablerede Hollywood-starletter.


Kan streames på amerikansk Netflix

Top of The Lake

Det lader til, at mysteriet om pigen i søen var en engangsfornøjelse. Desværre. Jane Campions geniale serie, har indtil videre ikke kastet en sæson to af sig, og derfor lader den besættende oplevelse med Elisabeth Moss i hovedrollen som politikvinden, der vader rundt mellem mærkelige mennesker i naturskønne billeder, til at blive den eneste omgang i selskab med ’Top of The Lake’. Men sikke et selskab det var!


Kan streames på HBO Nordic og Netflix

How to Make It in America

En serie om at bryde igennem i New York Citys fashion-verden i fuldstændig klassisk dramady-stil, men med både elegant humor og masser af dybde. Særligt seriens skramlede udtryk giver et helt anderledes blik på den verden, som de to hovedpersoner forsøger at blive en del af, og man sidder efter to sæsoner og forventer, at det hele kommer til at eksplodere herfra.

Men det gør det ikke, for der kom aldrig flere sæsoner, hvilket er mere end ærgerligt, og selvom producerne siden anden sæsons afslutning har arbejdet på at videreføre serien, er det endnu ikke lykkedes.


Kan streames på HBO Nordic

Deadwood

Dette er muligvis én af de bedste westerns, der nogensinde er lavet. Men efter tre sæsoner sluttede det for gun-skyderne og deres hangaround. ’Deadwood’ giver ellers et helt unikt og gennembarskt indblik i 1870’ernes USA, hvor det handlede om at finde guld og dræbe mere eller mindre alt på sin vej mod succes. Samtidig lod man indianere være lovløse og skydedueller være hverdagsunderholdning, men det lille miljø omkring byen Deadwood er også så intrigefyldt og repliksolidt, at man ikke kan andet end holde af serien, som burde have haft mindst dobbelt så mange sæsoner, som den fik.


Kan streames på HBO Nordic

LÆS OGSÅ: 15 sjove film som selv alvorlige mænd bør streame

LÆS OGSÅ: Verden vil savne Jon Stewart 

LÆS OGSÅ: 9 (oversete) film og serier på streamingtjenesterne