Seks serier du skal glæde dig til i 2015

Seks serier du skal glæde dig til i 2015

Serier er blevet kaldt meget; ”den nye roman” og ”fremtidens film” blandt andet. I 2015 kommer der masser af fine, nye sager på streamingtjenesterne.

Få af dem er offentliggjort i Danmark på nuværende tidspunkt, men derfor kan du jo alligevel godt gå og glæde dig.

Westworld

En serie baseret på en film fra 1973? I den grad (!), når manden bag er ’Interstellar’-instruktør Christopher Nolans bror, Jonathan – som ofte har skrevet Christophers film. Jonathan Nolan står således bag ’Westworld’, hvor vi befinder os i en forlystelsespark. Her genskaber robotter fortidsherredømmer som Romerriget og Det Vilde Vesten. En dag bryder parkens computersystem imidlertid sammen, og så går robotterne ellers amok. Forvent voldsomme plottwists og mange virtuose billedoplevelser, mens Anthony Hopkins med garanti vil stråle i hovedrollen som ejeren af forlystelsesparken.

’Westworld’ kommer på HBO Nordic i løbet af året.

(Pssst… Denne ”trailer” er kun tre sekunder lang, men det er det eneste, HBO endnu har frigivet – og den er faktisk ret småuhyggelig!)


___________

MaddAddam

Når Darren Aronofsky kaster sig over et projekt, er det sjældent, at det ikke bliver visionært. Med film som junkiedramaet ’Requiem for a Dream’ (2000), Mickey Rourke-comebacket ’The Wrestler’ (2008) og ballet-mesterværket ’Black Swan’ (2010) har Aronofsky hævet barren for, hvad film med skæve vinkler kan. Nu vil mesterinstruktøren så stå bag en serie – og måske endda instruere den – for Aronofsky har kastet sin kærlighed på bestsellerforfatteren Margeret Atwoods tre største romaner. Alle tre bøger foregår i en nær fremtid, hvor en pandemi har slået de fleste mennesker ihjel, mens de sidste kæmper for overlevelse. Det lyder som en billedvirtuos omgang, HBO her har skrevet under på at producere.
___________

Better Call Saul

Et ’Breaking Bad’-spin-off lyder umiddelbart som en vovet idé, men når det er ’Breaking Bad’-bagmand Vince Gilligan, der skal stå for løjerne, er idéen nok ikke helt tosset. Samtidig har showrunneren samlet flere fra sit gamle hold, for at fortælle historien om advokaten Saul Goodman, der altid var til ulovlig tjeneste i ’Breaking Bad’. I den nye serie befinder vi os, før kemilærer Walter White får konstateret kræft og ender med at blive narko-baron. Sagt på en anden måde: Vi er inden ’Breaking Bad’-tiden og følger således advokat Goodmans arbejde og værdier, som altid er til at købe for penge.

Serien kommer snart på Netflix.
___________

True Detective, sæson 2
Med danske Janus Metz (’Armadillo’) som instruktør i afsnit tre, er der lagt op til et brag af en ny sæson af sidste års klart mest nyskabende serie. ’True Detective’ er i år flyttet ud af sydstatssumpene og vestpå mod Los Angeles’ knitrende lys, men det er imidlertid stadig højst særprægede skuespillere, der indtager hovedrollerne. Hvem kaldte eksempelvis Matthew McConaughey og Woody Harrelson for ”Matt og Woody” for blot et år siden? I anden sæson følger vi flere forskellige betjente og en mafiaboss, der forsøger at gøre fortidens synder gode. Rollelisten tæller blandt andre Colin Farrell (’In Bruges’), Rachel McAdams (’Midnight in Paris) og Vince Vaughn (‘Wedding Crashers’), så man må sige, at showrunner Nic Pizzolatto endnu engang har givet sig selv en udfordring.

’True Detective’ kommer til sommer på HBO Nordic.
___________

Last Man on Earth

Man kan hurtigt komme til at føle sig alene. Især hvis de fleste mennesker er blevet udryddet, og man må finde sammen med et fremmed menneske for at redde Jordens eksistens. Så enkel er præmissen i den serie, der nok er allermest buzz omkring her kort inde i år 2015. Det er den altid kringlede, komiske begavelse Will Forte (’Nebraska’ samt sketchshowet ’Saturday Night Live’), der står bag serien, og han spiller selv den sidste mand på Jorden. Forvent galgenhumor og nyd traileren, der er så gennemført sort og følelsesmæssig makaber, at man ikke kan andet end glæde sig til, at serien når til Danmark på et tidspunkt, efter at Fox har vist første sæson i USA.


___________

Martin Scorsese/Mick Jagger-projekt uden navn

Hvad ved vi om dette projekt? Ganske lidt. Hvad forventer vi os? Stort set alt godt i verden. For når mesterinstruktør Martin Scorsese (der lavede en af sidste års bedste film) og mestermusiker Mick Jagger slår de kreative pjalter sammen for at lave en serie om en New York-producer, der forsøger at bryde igennem i 1970’ernes ganske spegede undergrundsscene ved at finde det helt rigtige band, så kan man ikke andet end glæde sig til en rock’n’roll-tour de force af karat. Indtil videre er der hverken en trailer, et plot eller så meget andet, men serien kommer i 2015, og forventningerne kan ikke være andet end tårnhøje. Særligt fordi Terence Winter netop er blevet tilkoblet projektet – det var ham, der lavede ’Boardwalk Empire’ og ’The Wolf of Wall Street’ med Martin Scorsese. Og nå ja, så producerede han også lige en del af ’The Sopranos’.

HBO har rettighederne til serien, men væbn dig med tålmodighed til slutningen af året.

LÆS OGSÅ: 'Top of the Lake' er 'Twin Peaks'' moderne arvtager

LÆS OGSÅ: 8 ting 'Mad Men' har lært os om at gøre karriere

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at vi elsker 'True Detective'

Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Hindse