Få rørt lattermusklerne med disse serier

Få rørt lattermusklerne med disse serier

For tiden vrimler det med seriøse serier, der vil sige noget om, hvem vi er og om, hvor vi er på vej hen. Men nogle gange har man altså også bare brug for at grine.

Efteråret byder på premierer på anden sæson af de prisbelønnede serier ’Fargo’ og ’The Affair’. Samtidig har vi lige forladt ’Mad Men’ – med en ubegribeligt velfortjent Emmy-statuette til Jon Hamm for hans Don Draper-figur – og så kommer der minsandten også nye sæsoner af oldskole-newyorker-kirurg-dramaet ’The Knick’, mens den foruroligende thrillerserie ’The Leftovers’ tegner til at blive endnu et dramatisk brag.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Klovn Forever: ”Frank blotter sin forfriskende utrænede røv så rutinemæssigt, han skulle have en Bodil for stadig at simulere genert”

Men sommetider vil man egentlig hellere kunne smække fødderne op og stene lidt komik. Det er der rig lejlighed for med disse fem serier, som du hellere må se at få grinet igennem til, hvis du da ikke allerede har kigget i deres morsomme retning.

Brooklyn Nine-Nine

Andy Samberg er sjov. Virkelig sjov. Også som strisser på en noget aparte politistation i Brooklyn. Hurtigt ryger han verbalt i totterne på den kvindelig kollega Santiago og udskriver egenrådigt en konkurrence om, hvem der kan anholde flest mistænkte. Imidlertid opstår der (naturligvis) følelser i spillet mellem de to, men det bliver bestemt aldrig forudsigeligt eller komediedumt. Dette skyldes især det formidable ensemble omkring de to, hvor særligt den oversyrede standupper Chelsea Peretti spiller en sekretær sendt om ikke lige fra helvede så fra galeanstalten.
Kan streames på Netflix

The Spoils Before Dying

Man skal virkelig være glad for gamle, overdramatiserede Hollywood-film, men er man så også det, får man virkelig grineflip undervejs i efterfølgeren til den distancedumme ’The Spoils of Babylon’. Både i den og i ’The Spoils Before Dying’ er det ikke historien, der er interessant. Det er den fuldstændig åndssvage og overkarikerede fortællestil og de mere eller mindre flippede figurer i universet, der skaber komikken. Alt er filmet, som sad man i en gammel biograf og så ’Casablanca’. Men det, man ser her, er i stedet pastiche med pastiche på. Og dét er stærkt, stærkt underholdende på en dadaistisk, tumpet måde.
Kan streames på C More Play

The Comeback

Hvis du ikke allerede har været her, er det bare om at komme i gang. For Lisa Kudrow (Phoebe fra ’Venner’) er fuldstændig sublim i rollen som skuespillerinden, der bare vil blive ved med at være kendt. Derfor lader hun et filmhold følge sig konstant, og det skaber en pinlighedssatire, der er så morsom modbydelig, at selv Frank Hvam og Casper Christensen nok vil tænke: ”Er det her nu ikke, at gå lidt for langt over stregen?” Seriens første sæson fik premiere i 2005, og dengang syntes folk simpelthen, at det hele var for overdrevet, men ser man sæsonen i dag, er der klare paralleller til en branche, hvor reality-tv skaber stjerner uden indhold. Derfor kom der da også en anden sæson sidste år. Og Lisa Kudrow er simpelthen ulækkert god i rollen – også selvom der er gået ni år imellem optagelserne.


LÆS OGSÅ: De 13 mest stilede film nogensindeKan streames på HBO Nordic

Mozart in the Jungle

Sex, drugs and classical music… Det må uden tvivl være den bedste tagline til en serie nogensinde, og det er da også virkelig skægt, at følge livet blandt musikerne i New Yorks legendariske symfoniorkester. Selvfølgelig er det hele fiktion, og skuespillerne har da også skruet op for komikken, men historien om en ung piges vej ind i den klassiske musiks konkurrenceprægede verden med alle dens gale musikanter er alligevel fremragende (og sommetider også rørende). Serien drejer konstant ind på komedievejens mest tossede veje, og galskaben vil ingen ende tage, når de virtuose skænderier og ødelagte koncerter fejer hen over skærmen som uvorne unger på en alt for overstimuleret legeplads.
Kan streames på Viaplay

Episodes

Der er dømt skæv satire for alle pengene, da et britisk filmpar tager til Hollywood med en forfattet tv-serie i baglommen, men fuldstændig overrumples af filmbyens skamløshed. Alt er overflade, ingen vil kendes for andet end et glansbillede, og det hele er så overdrevet sjovt, at man ikke kan andet end både more sig og forfærdes på samme tid. Det britiske par morer sig til gengæld ikke, for deres originale tv-serie glider dem stille og roligt af hænde, mens Hollywood fucker med deres hjerner.
Kan streames på Netflix

LÆS OGSÅ: Årets 12 bedste film (indtil videre)

LÆS OGSÅ: 75 film enhver mand bør se

LÆS OGSÅ: 5 stærke serier du skal skynde dig at se

Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Hindse