De har fået meget ros og fået lov til at sætte deres afgørende præg i verdens storbyer. Men nogle gange rammer det danske arkitektfirma BIG også loftet for, hvad der kan lade sig gøre. Og det er som oftest politikerne, der står i vejen.

Det har de oplevet herhjemme med blandt andet deres byggeprojekt i Køvermarken, og nu er det gået ud af ombygningen af museet Kimball Art Center, der ligger i Park City Utah. Det er blandt andet her, at verdens førende festival for independent-film finder sted hvert år under navnet Sundance Film Festival.BIG havde ellers for to år siden vundet en arkitektkonkurrence med et forslag, hvor facaden er konstrueret af massive træelementer. Det forslag blev afvist af bystyret for at stikke for meget ud i forhold til den historiske bykerne, og nu har de også fået deres andet forslag afvist for at være i strid med byens strikse regulativer, skriver Dezeen.Det nuværende museum har siden 1976 være et kendingsmærke for byen, men de vil gerne fordoble deres areal og havde udpeget BIG til at opdatere museet.
BIGs andet forslag fik ellers opbakning fra to tredjedele af de tilstedeværende ved en offentligt høring, skriver den lokale avis. Men alligevel mener byrådet, at planerne ikke harmonerer med at ønsket om at bibeholde bymidtens historiske udtryk, der har sit afsæt i byens tidlige minedrift.

På museet er man skuffet over beslutningen.

”Vi er overrasket og skuffet over byrådets beslutning. Det er ikke, hvad vi håbede, men vi har respekt for processen, og vi vil tage os noget tid til at overveje vores næste skridt.”

 Se flere af billederne af det oprindelige forslag her: