Dansk virksomhed kan bringe marmor i den bedste kvalitet fra Italien direkte hjem til dit dørtrin scroll-down

Dansk virksomhed kan bringe marmor i den bedste kvalitet fra Italien direkte hjem til dit dørtrin

Med et ben i både kunst og arkitektur har marmorindustrien gennem århundreder bidraget til at gøre verden smukkere. En ny dansk virksomhed forkorter afstanden mellem toscanske marmorbrud og indretning i private hjem.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: PR
Design Euroman

Marmor er et af de mest sagnomspundne og eftertragtede materialer, vi har. Verdens mest kendte skulpturer, eksempelvis David af Michelangelo, blev formet i marmor for over 500 år siden. Fortidens bygherrer tyede til marmor, hvis noget skulle være imposant og skabe genlyd, og i dag er marmor stadig et af de mest foretrukne materialer, når arkitekter og entreprenører virkelig skal give den gas.

Men hvad gør du egentlig, hvis du skal købe marmor til din egen bolig? Hvem ringer du til, hvor går du hen, hvad er udvalget? Lige nu går du ikke rigtig nogen steder hen, for deciderede marmorudbydere, der ikke sælger andet, er svære, for ikke at sige umulige at finde.
Indtil nu.

For det har Morten Stevn, Carl Emil von Arenstorff og Cathrine de Lichtenberg sat sig for at ændre. Sammen har de rejst Toscana tyndt på kryds og tværs, lært sig selv et nogenlunde italiensk for begyndere og er ganske enkelt taget fra marmorbrud til marmorbrud for at kile sig ind hos leverandører, der vil levere sten til deres projekt.

Resultatet kalder de for MarmoMarmo, og målet er at gøre afstanden fra de mastodontiske marmorbrud i syden til folks private boliger langt kortere, end den er i dag. At valget er faldet på netop italiensk marmor, er ikke nogen tilfældighed:

”Marmor findes i mange lande i verden, men den italienske marmor regnes blandt den bedste,” indleder Carl Emil von Arenstorff.

”Dels fordi den er ren og har en holdbarhed, der slår mange andre materialer, men også på grund af dens æstetiske kvaliteter. Marmor har været brugt af verdenshistoriens største skulptører og arkitekter til kunstværker og bygninger, og det har været stærkt medvirkende til at løfte marmor op i den liga, som materialet befinder sig i i dag: Modstandsdygtighed kombineret med det ypperste, kunsten har skabt, er en ret god blåstempling.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Bolig og Møbler