De deler kærligheden til biler, de syv rigmænd, der har lanceret forslaget til et nyt byggeri på havnefronten i Aalborg, der skal bestå af en ottetalsformet automobilremise, der er tænkt som samlingspunkt for motorentusiaster, samt et højhus med eksklusive lejligheder.

Hvis det bliver godkendt, er det meningen, at bilremisen med inspiration fra lignende byggerier i Berling og Stuttgart skal tjene som samlingssted for biler, motorcykler og specialværksteder, og i 8-tallet skal der ud over en museumsudstilling med plads til 350 køretøjer være værksteder, bilklargøring, restaurant, isbar, eventrum og kontorer.

Det skriver investorerne bag byggeriet, der er sat til 1 milliard kroner, i en pressemeddelelse.

”Vi elsker biler og ønsker at dele vores kærlighed med alle, der har lyst til at bruge huset eller bare komme og kigge ganske gratis. Samtidig har vi ønsket at skabe et lejlighedsfyrtårn,” siger Eigild Christensen, der sidste år tjente millioner på at sælge energiselskabet Nordjysk Elhandel, og som er en af de syv investorer, der er gået sammen om projektet, som de har tænkt sig skal ligge ved havnefronten øst for KMD’s hovedsæde.

Ved siden af bilremisen er det planen, at et 28 etager højt hus skal rejse sig. Også her er der tænkt på bilejerne, idet de syv nederste etager er reserveret til parkering, mens de øverste 21 først og fremmest skal fyldes ud af lejligheder, men også give plads til restaurant, skybar og sports- og fællesaktiviteter.

Lejlighederne kommer til at være på enten 70, 140 eller 210 kvadratmeter, og deres bølgende, rundede altaner bliver konstrueret, så de bryder vinden mest muligt, for at undgå gener fra blæsten langs fjorden, står der i pressemeddelelsen.

Planerne for byggeriet, der er udviklet af arkitekt David Zahle, partner i BIG – Bjarke Ingels Group, er blevet præsenteret for borgmesteren, rådmanden og stadsarkitekten i Aalborg og skal nu behandles i By- og landskabsforvaltningen for byen.

LÆS OGSÅ: Se dronevideo: Nu kan du snart besøge LEGO-huset designet af Bjarke Ingels

LÆS OGSÅ: Her er verdens flotteste lejlighedsbyggerier - der er flere danske iblandt

LÆS OGSÅ: Ny auktions-trend: Dine gamle Ikea-møbler kan være mange penge værd