Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det bedste grill-grej til sommeren

Foto: PR

Det bedste grill-grej til sommeren

Denne gang har vi tændt op i grillen og dækket op til den helt store fest på terrassen med nyheder til BBQ-folket fra nær og fjern. Her er griller til gas, kul, el og sol.

LÆS OGSÅ: Dette simple og overraskende trick er vejen til møre bøffer

Det sorte grillbælteDanske EVA Solo har længe haft en imponerende og stilig kollektion af bordgriller og gas- og kulgriller til terrassen. Nu udvider man sortimentet med en praktisk og transportabel en af slagsen, i et karakteristisk minimalistisk skandinavisk design. Selve grillen er produceret i emaljeret stål med praktiske ogvarmeisolerende silikonehåndtag, som gør grillen nem at håndtere, både når den er tændt, og når den skal transporteres.

Grillen er desuden udstyret med en praktisk kulspand, som gør det nemt at tømme og rengøre grillen efter brug. Og det kraftige låg fungerer som stegekuppel, som man kender det fra den traditionelle kuglegrill. Under transport kan hele konstruktionen spændes sammen med den tilhørende sorte nylonrem, som fikseres nemt og enkelt med den indsyede velcrolukning. Grillen er perforeret i bunden for optimal ventilation. Og desuden udstyret med kraftige nylonfødder, som hæver grillen tilstrækkeligt til, at den kan trække den nødvendige luft.

To-Go Grill, 999 kr.EVA Solo A/S henviser til nærmeste forhandler på tlf. 3673 2060
evasolo.com

Sagen er bøfEr du typen, som trives bedst med orden og effektivitet, er den fine dobbelte hamburgerpresse fra Sagaform tilbehøret for dig. Del dit hakkede oksefars i ligeligt fordelte klumper, og placér herefter to portioner ad gangen i den manuelle burgerpresse. Læg kræfterne i – og voila– straks efter har du to perfekt formede og ens hakkebøffer. Lige klar til at smide på grillen. BBQ Hamburgerpresse kan også tilkøbes i en monoudgave, men i effektivitetens hellige navn har vi valgt atsatse på dobbeltudgaven. 

BBQ Hamburgerpresse, dobbelt, 220 kr.
New Wave Danmark A/S henviser tilnærmeste forhandler på tlf. 4343 7100
sagaform.com

LÆS OGSÅ: Grillmad: 5 lækre retter til dig og din grill 

Stiligt tilbehør til folkegrillen Den danske folkegrill, amerikanske Weber, har gennem deseneste år fået tilført en række populære tilbehørsprodukter. Udviklet og designet i Danmark af det københavnske designfirma Seidenfaden Design. De stilfulgt formgivne produkterer allerede at finde i mange danske husholdninger. Og mon ikke endnu flere vil blive fristet gennem de nyeste design fra Webers 2014-kollektion.

Eksempelvis den fine multikrydderikværn med glasbeholder. Eller oliekanden med indbygget silikonepensel og den robuste olieeddikekande. Samtlige produkterer produceret i kraftig kvalitet, som gør dem perfekte tilbrug direkte ved grillen eller som del af udendørsborddækningen, når sommermåltidet skal serveres under åben himmel. 

Multikværn, 119 kr. Olie & Eddike-flaske, 99 kr. Marinadeflaske, 119 kr.
Weber-Stephen Nordic henviser tilnærmeste forhandler på tlf. 9936 3010
webergrill.dk

Grillparaply Det er altid spændende, når modige mennesker tør udfordre konventionerne og skaber noget nyt. Som fx Mirko Bocek, Martin Oberhauser og Alain Bridesons eksperimentelle Grillo-grill. En transportabel letvægtsgrill, hvor konstruktionsprincippet har fundet inspiration i noget så almindeligt som en paraply. Grillo kan foldes ud og står herefter som en trebenet skammel med et varmebestandigtnet underneden, som kan indeholde brænde eller kul. I toppen udspænder sig et blomsterlignende afsætningsplateau, som kan benyttes som grillrist. Når grillen ikke er i brug, kan den foldes sammen, så den fylder minimalt og således nemt kan finde plads i selv det mindste udhus eller kælderrum. Grillo er stadig under udvikling, men lad os krydse fingre for, at de tre tyske opfindere snart får held til at introducere produktet til et kommercielt marked.

Grillo, pris ikke oplyst
formaxiom.com/grillo

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den perfekte pizzadej

En cool grillSydafrikanske COBB’s varemærke er produktion af havegriller, som ikke bliver varme, hvilket umiddelbart kan lyde som et tvivlsomt projekt – men der er mening med galskaben. COBB har således udviklet en konstruktion, hvor brændkammeret er placeret i midten af grillen, omgivet af en isolerende inderskål, der gør, at grillen ikke bliver varm på ydersiden. Smart, både hvad angår sikkerhed – så man ikke brænder sig på den normalt skoldhede yderskal, og komfortabelt, da det så er nemmere at flytte rundt på grillen, selv når den er tændt op.

Traditionelt har COBB’s griller været kulfyret, men i 2014 har man valgt at supplere kollektionen med en gasgrill. COBB Premier Gas drives som udgangspunkt af en kompakt butangasdåse. Som på grund af den varmeisolerende konstruktion faktisk formår at holde gang i grillen i op til tre timer. Som alternativ kan man påmontere en adapter og regulator, som passer til de store gasflasker (fx letvægtsgasflasker på 5 eller 10 kg), så man ikke skal skifte flaske så tit. Som ekstraudstyr til COBB-grillen kan man eksempelvis tilkøbe bageform, kyllingeholder, grillpandeindsats, wok og transporttaske.

Premier Gas, 1.699 kr.
Cobb Scandinavia ApS henviser tilnærmeste forhandler på tlf. 7028 2040
cobb.dk

Det’ en tysker!Denne mobile gasgrill fra tyske Rösle er nem at flytte rundt på takket være den kompakte størrelse (68x45 cm) og en vægt på kun 8,2 kg. Den kan tilkøbes med et stort halvkugleformet låg, som fungerer som stegelåg, og er i øvrigt udstyret med elektrisk gastænder, trinløstemperaturregulator og en såkaldt Integrated flame monitor. En feature, vi ikke helt har kunnet gennemskue, hvad er. 

Grillen kører på en af de kompakte 250-grams butangasflasker, som placeres under et låg i grillens højre side. En forholdsvis lille gasflaske, som dog ifølge producenten indeholder brændstof nok til maks. drift i op til en time. Som ekstraudstyr kan du blandt andet købe en praktisk transporttaske til grillen, og til folk med hang til det italienske køkken kan der ligeledes tilkøbes en pizzasten. Buddy G40 kan opnå en maksimumtemperatur på 300 grader, og da grillen er udstyret med Flame Guard, som sikrer, at fedt og madrester ikke kommer i kontaktmed de åbne flammer, er grillen faktisk godkendt til indendørsbrug i Tyskland. Du skal dog altid være ekstremt forsigtig med at grille indendørs– du må under alle omstændigheder aldrig bruge en kulgrillindendørs. Og langt de fleste eksperter anbefaler da også, at man holder sig udendørs, når der grilles over åben ild.

Buddy G40, 2.498 kr. Hertil kommer stegelåg, 599 kr. og transporttaske, 419 kr.
DYBERG-LARSEN ApS henviser tilnærmeste forhandler på tlf. 6448 1474
roesle.de

LÆS OGSÅ: 5 tjener-typer fra helvede 

Til den øko-bevidsteHer er et sjovt og miljøbevidst alternativ til den traditionelle kulgrill. Et alternativ, som dog kræver, at du tilbereder din grillmad i højt solskin. SolSouce består af en stor spejlparabol, som reflekterer solens stråler og koncentrerer dem som varmekilde, umiddelbart under den udspændte pande. Du behøver således hverken kul, gas eller el til at tilberede dit måltid, hvilket jo er en sympatisk tanke. Udfordringen er naturligvis, at vi med det skiftende danske klima kan være hæmmet af vejrforhold præget af mange skyer og begrænset solindfald. Men i højsommersæsonen bør dette ikke være et problem …
Samtidig fylder konstruktionen forholdsvis meget (1,5 meter i diameter og ca.1 meter høj), et faktum, man som bæredygtig miljøbevidst økologisk foregangsmand må forsøge at vende til noget positivt. Om ikke andet fordi det sender et meget synligt fysisk signal omkring dit helhjertedeforsøg på at rede kloden – ét måltid ad gangen. 

SolSource, ca. 2.700 kr. (+ forsendelse og afgifter) 
oneearthdesigns.com

Forklædt som potteplanteEn god grill er et effektivt tilberedningssted, men sjældent et apparatur man udstiller i haven, når det ikke er i brug. De fleste havegriller henslæber således det meste af deres tilværelse overdækket i et stille hjørne af udhus eller garage – men ikke Hot-Pot BBQ fra engelske Black & Blum. Når du er færdig medat grille, kan den kompakte bordgrill nemlig kamufleres som en potteplante, da toppen samtidig fungerer som en vækstbakke for krydderurter eller lignende. Produktet er produceret i rustfritstål, men coatet med en terrakottalignende keramikoverflade, så Hot-Pot kan ’gemme sig’ ubemærket blandt terrassens øvrige krukker og vaser.

Hot-Pot BBQ, 820 kr.
black-blum.com

LÆS OGSÅ: White Guide vs. Michelin: "White Guide vinder på den korte bane, men gider man læse en hel novellesamling?" 

LÆS OGSÅ: Hotel d'Angleterres stjernekok forsøger sig i New York: "Jeg vil se, hvad karrieren kan række til"


LÆS OGSÅ: Michelin-kokkens top 5 restauranter i New York