Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

1 kg kalvebryst med ben
1 knoldselleri
8 gulerødder
4 skalotteløg
2 æbler
2 hvidløgsfed
3 rosmarinkviste
1 mørk øl
1 l vand/bouillon
½ dl frugteddike
Salt
Peber
Krydderurter fx persille el. purløg

Rids fedtet på kødet. Varm en stegegryde, der kan gå i ovnen, op, og brun kødet grundigt med fedtsiden nedad.

Skræl selleri og gulerødder, og pil skalotteløget. Skær alt ud i grove stykker, og kom det ned i gryden sammen med halve æbler uden kernehus, hele pillede hvidløgsfed og rosmarin.

Lad alt brune med i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt øl, bouillon og eddike, bring i kog, og kom låg på gryden, der sættes i ovnen ved 150 grader. Lad brystet braisere i 1½-2 timer, indtil kødet er helt mørt og falder af benet.

Hæld skyen fra i en anden gryde, og bring i kog. Smag evt. til med mere salt, peber og lidt ekstra eddike og øl.

Anret kødet på et fad eller skåret i skiver på 4 tallerkner sammen med grøntsagerne, og kom lidt af skyen henover. Rens krydderurterne, og drys dem over den færdige ret.

Spis med godt brød og en god salat til eller en kartoffelmos eller måske kogte korn af en art.

Få 3 af Meyers gode brødopskrifter her.

Tip:

Få evt. slagteren til at skære kødet ud i 4, eller pluk kødet af benet, så det er lettere at dele i 4 portioner.