Chili på menuen fra start til slut: Hos Kol i London kan du få et godt og velsmagende rap over tungen scroll-down

Chili på menuen fra start til slut: Hos Kol i London kan du få et godt og velsmagende rap over tungen

Mange af de kokke, der har været igennem Nomas nordiske maskineri, ender på et tidspunkt med selv at skabe fantastiske restauranter. Ét af de nyeste skud på stammen i udlandet er mexicanske Santiago Lastras. I Marylebone-kvarteret i den dyre del af London har han på mindre end to år gjort Kol til én af storbyens mest eftertragtede restauranter. Magasinet Gastro har været på besøg.

Af Lars Roest-Madsen
Foto: PR
Gastro Euroman

Efter at have arbejdet på blandt andet Mugaritz i San Sebastián drog Santiago Lastra som 24-årig til København for at arbejde på en række af byens bedste restauranter.

Han endte på et Nordic Food Lab-projekt omkring tortillaer på nordiske kornsorter, inden René Redzepi hev ham med, da Noma i 2017 indtog den mexicanske jungle i Tulúm. Som projektmanager var det Lastras ansvar at skaffe råvarer og produkter fra områdets småproducenter.

Siden drog han til London – og tog noget med fra både Noma og Mexico. Kol arbejder efter devisen ”Mexican Soul, British Ingredients”, og det bliver hurtigt klart i det indbydende lokale, hvor der er varme jordfarver på væggene, mexicansk musik i højttalerne og åbent køkken, som sætter stemningen, mens Lastra og hans kokke lydløst lægger sidste hånd på retterne.

Inden måltidet kan man varme op i kælderens Mezcalería, hvor der bydes på hjemmelavet slåen-mezcal, rom fra Oaxaca og en selvstændig barmenu med empanadas, tostadas og quesadillas.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Gastronomi og London