De næste tre uger gemmer der sig inde i Tivolis næstmest (hvis man ikke tæller Himmelskibet med) fotograferede tårn en restaurant, hvor din taske får en plads ved bordet, og hvor der serveres både guldøsters med kaviar og verdens – efter vores vurdering – bedste issandwich: en hollandsk stroopwafel vendt med karamel og cookie-is.

Den hollandske restaurant Daalder, der i hjemlandet kan bryste sig af en enkelt Michelin-stjerne, har nemlig rykket teltpælene op fra de vante omgivelser i Amsterdam og flyttet dem til Tivoli, hvor de vil være solidt placeret frem til den 5. november.

På restauranten er det både muligt at bestille en frokostmenu og aftenmenu, hvor begge findes til rimelige priser – restaurantens flotte renommé taget i betragtning. Frokostmenuen består af fire snacks og fire retter, herunder japansk hamachi og en nigri-laks på sprød marengs lavet af ris, mens aftenmenuen udvider sortimentet med blandt andet due og blækspruttearme. De to menuer kan fås for henholdsvis 900 kroner og 1.350 kroner.

Det er den hollandske kok Dennis Huwaë, der står bag pop-up restauranten i Tivoli, der henter inspiration fra asiatisk, hollandsk og klassisk fransk køkken. Med sig har Huwaë taget restaurantens mest populære retter og et helt mandskab, så det føles helt, som at være på Daalder selv (siges det).

Hvis man vil spise på den amsterdamske restaurant i Tivoli, kan der reserveres bord her.