I den østlige del af Paris, nærmere bestemt i 11. arrondissement ved hjørnet af Rue de Charonne og Rue Saint-Bernard, ligger et lille madmonopol, som har haft stor betydning for den parisiske madscene det seneste årti. Og i centrum for det lille monopol, der tæller bageriet Tapisserie, fiskebistroen Clamato og vinbaren La Cave, står restauranten Septime og funkler som en af stjernerne bag den respektfulde ’modernisering’, der har været af Paris’ restaurantscene – en modernisering, som Le Chateaubriand satte i gang, da Iñaki Aizpitarte i 2006 åbnede det, som senere skulle blive kendt som en ’neobistro’.

Men hvad har det så med dig, herboende læser, der befinder dig 1.200 kilometer nord for Septime, at gøre?

Jo, for en stund stod den danske kok Malte Sørensen bag gryderne på den feterede neobistro, og netop Malte Sørensen, der også har været under Bo Bechs vinger på Geist, hvor han arbejdede sig op fra elev til at ende som køkkenchef, har nemlig netop åbnet sin første restaurant herhjemme.

I denne uge åbnede Alf (der har været Malte Sørensens kælenavn siden folkeskoletiden i Brøndby) på Gammel Kongevej 86a, og med sig har han taget sin fascination for byernes by.

“Jeg forelskede mig i Paris, første gang jeg besøgte byen under min læretid, hvor jeg arbejdede på henholdsvis David Toutain og Septime. Jeg elsker den måde, folk bruger byen på i Paris, og den umiddelbarhed, charme og puls, der præger vinbarer og de små, propfyldte restauranter. Den kultur vil jeg rigtig gerne skabe i København,” siger Malte Sørensen i en pressemeddelelse.

Alf1.jpg
Indenfor er der plads til 35 mennesker.

I et bugnende marked af restauranter er det svært at præsentere et nogenlunde originalt menukort, men det er Malte Sørensen faktisk lykkes med.

Menuen byder nemlig på kalvebrisler, hvad der skulle være en favoritråvare hos Malte Sørensen selv, penslet med en barbecuesauce, som serveres med en 50/50-kartoffelmos (50 procent smør, 50 procent kartoffel), grillet blæksprutte med sauce lavet på grillet nori-tang, solbær og oliven samt miso-glaseret knoldselleri med hjertemuslinger. Til dessert er der også lidt til eksilfynboerne: en varm brunsviger med tonkabønne-iscreme på toppen.

Alf har plads til 35 mennesker, og vinen bliver kyndigt udvalgt af medejer af Alf, Jeppe Nørfelt, der senest har været vinhandler ved Volatil, og som Malte Sørensen kender fra deres fælles tid på Geist.

Det sidste ben i taburetten er restauratøren, Lasse Askov, der skal bidrage med sin erfaring som partner og ejer af flere restauranter og caféer i København.

Se menuen og book bord her