I weekenden døde Tommy Raabo Fischer pludseligt i sit hjem i Helsingør i en alder af 43 år. Han drev sammen med partner Jens Peter Moestrup den populære fiskehandler i Torvehallerne, Hav.

Fiskehandlen fortsætter under ledelse af Jens Peter Moestrup, der blev oplært af nu afdøde Tommy Raabo Fischer, som tilhørte ottende generation af fiskehandlere fra Humlebæk-området. Han nåede at være fiskehandler i 23 år, inden han gik bort.

Udover at være direktør og stifter af Hav havde han gang i flere iværksætter-projekter. Han var blandt andet direktør i Foodgearshop, der sælger kokkeknive, og var medejer i kommunikationsbureauet Tastebuddy.

Fælles for alle hans virksomheder er, at det drejer som om råvarer, madlavning gastronomi. I et interview med nærværende magasin fortalte han i vinter om sit forhold til østers, som han spiste hver dag, og om sin kærlighed til faget.

”Tommy var en i særklasse initiativrig og idérig mand, som på dygtigste vis forstod at forbinde mennesker i sit netværk, som ikke vidste, de havde brug for hinanden, men som med Tommys skarpe blik fik – og nu har – fantastisk god gavn af hinanden. Tommy fandt sin kærlighed til faget gennem sin onkel og ved at stå i lære på Pike Place fiskehandel i Seattle, som i dag stadig regnes som verdens førende fiskehandel. Han var en utroligt dedikeret madhåndværker og havde en stor kærlighed til sit fag og tog et stort ansvar for at holde det traditionsrige fag i live,” fortæller Christian Møller, der var Raabo Fischers partner i Tastebuddy og ven gennem godt 10 år, og fortsætter:

”Jeg vil huske ham som en generøs, rummelig, kærlig og ærlig guttermand. En evigt bidragende og yderst kompetent samarbejdspartner, der var eminent til at se muligheder i stedet for begrænsninger. Som ven forstod han at være nærværende, hjælpsom og klarsynet, når livet ruskede mig rundt i rutsjebanen. Han var min buddy på alle leder og kanter. Jeg sagde tit til ham, at han var en fortræffelig forretningsmand, men også en kæmpe guttermand. Og han forstod virkelig at balancere begge dele, og han var i alle henseender utroligt generøs i vores relation. Han var aldrig for fin til at hjælpe nogen, der manglede hjælp. Han var et kraftværk af energi med en udstråling, som smittede af på alle omkring ham.”

Planen for den videre drift af Hav er, at Raabo Fischers medejer Jens Peter Moestrup i første omgang driver biksen videre – måske i selskab med Tommys kone Therese, måske alene, måske i samarbejde med en tredje. En ting ligger dog fast:

”Hav bliver drevet videre både på kort og langt sigt, og det bliver med samme høje kvalitetskrav. Det gør folkene nede i fiskehandlen også for at ære Tommys minde, og fordi de er sikre på, at det var det, han ville have ønsket. Der var fuld knald på Hav, mens Tommy levede, og det bliver der ved med at være – helt i hans ånd,” siger Christian Møller.

Mindehøjtideligheden for Tommy Raabo Fischer finder sted i Sankt Olai Kirke i Helsingør lørdag den 17. juni klokken 10.