En sidste anmeldelse af tostjernede Koks på Færøerne. Snart hedder adressen Grønland scroll-down

En sidste anmeldelse af tostjernede Koks på Færøerne. Snart hedder adressen Grønland

Dette restaurantbesøg skulle vise sig at blive historisk, for kort efter meldte tostjernede Koks ud, at man ville lukke ned og flytte restauranten til en lille bygd i Grønland for 2022-23. Hvis man på Grønland gør det lige så godt som på Færøerne, ja, så bliver Koks, Grønland omvejen værd. På Færøerne er der ingen tvivl – alt er chokerende godt, både de friske råvarer, køkkenchef Ziskas kreativitet og vinhåndteringen.

Af Helle Brønnum Carlsen
Foto: PR
Gastro Euroman

På Hotel Færoya myldrer det med mennesker i vandreudstyr eller med musikinstrumenter. En væsentlig del af den færøske sjæl er netop at vandre i naturen eller at spille musik, som Heinesen (verdensberømt færøsk forfatter, red.) i sin tid fik fortalt så levende om i sine romaner. Men der er et tredje område, der nu også fylder i bevidstheden, og det er gastronomien. 

Hen over morgenkaffen drøftes, om man har spist på Koks, eller om man mon kan være så heldig, at der kommer et afbud, så man alligevel kan få plads. Den gastronomiske rejse til den lille fjerntliggende hytte i Leynavatten er lige så eftertragtet som andre kulturtilbud, og det er der en meget god grund til. 

Poul Andreas Ziska er kokken bag de meget kreative retter, hvor færøsk tradition og Færøernes fantastiske råvarer får lov at ramme gæsten i en helt særlig kommunikation om bæredygtig bevidsthed, identitet, velsmag og fremragende godt værtskab.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad