Eric Vildgaard: ”Jeg elsker risengrød. Der er bare noget over sådan en dansk mælkerisotto med overkogte ris” scroll-down

Eric Vildgaard: ”Jeg elsker risengrød. Der er bare noget over sådan en dansk mælkerisotto med overkogte ris”

Eric Vildgaard har med sin hustru Tina Kragh Vildgaard kokkereret Jordnær i Gentofte op i verdenseliten med to Michelin-stjerner til følge. Her fortæller han om sit livs måltid, om en undervurderet tapasrestaurant og om danskernes forkvaklede forhold til råvarer. Nederst i artiklen får du opskriften på én af Eric Vildgaards egne hverdagsfavoritter.

Af Magnus Kraft
Foto: Jesper Rais
Gastro Euroman

Hvad har du altid i køleskabet?

”Jeg har altid en masse krydderpastaer, altså asiatiske kondimenter. Det kunne være en black bean paste fra Lee Kum Kee eller sådan noget. Det er til en masse forskellige asiatiske retter, der er almindelig hverdagsmad hjemme hos os.”

Hvad har været dit bedste måltid?

”Jeg fik mit livs måltid hos Alain Passard på L’Arpège i Paris for tre år siden. Jeg har fået mange gode måltider, så for at fremhæve ét, skal det virkelig være et måltid, der skiller sig ud. Men det gjorde det også på L’Arpège, fordi min egen filosofi omkring råvarer på en måde blev overgået. Jeg fik øjnene op for den retning, vi er på vej i på Jordnær og for mig som kok. Alain Passard kan få de mest simple ting til at smage fuldstændig outstanding ved at bruge energi og tid på at finde den rigtige råvare, og det var bare mindblowing godt. Nogle af retterne ville være det sidste mad, jeg skulle spise, hvis jeg selv kunne vælge.”

Hvad har været dit værste måltid?

”Den er mere tricky, for jeg kommer jo til at såre nogen. Faktisk har jeg også på L’Arpège fået et knapt så flatterende måltid, som også står rimelig skarpt. Jeg var der med min kone, hvor det bare var skuffende. Jeg har også prøvet en tostjernet restaurant i Paris, som jeg helst ikke vil nævne navnet på, men som var helt afsindigt hypet. Jeg sad på restauranten og kunne slet ikke forstå, hvad der var så specielt ved stedet. Maden var decideret dårlig. Jeg har aldrig forladt en restaurant så skuffet, for ens oplevelser hænger også meget sammen med de forventninger, man har.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Gastronomi, Interview og Kokke