Sponsoreret af Bacardi

I det nye afsnit af Euromans videoserie ’Fredagsbaren’ står den som altid på klassiske cocktails, og denne gang er de lavet på rom. Vores faste bartender Daniel Dam besøger den nye bar PussPuss, der ligger på Højbro Plads i indre København, hvor han sammen med barejer Ted Dako giver sig i kast med en ’Bermuda Rum Swizzle’ og en ’Cable Car’.

Bartenderne.jpgEuromans bartender Daniel Dam (tv) besøger barejer Ted Dako (th) på baren PussPuss i indre København


Til de to cocktails tager bartenderne to forskellige slags rom i brug, en Bacardi Anejo Cuatro og en Bacardi Reserva Ocho. Cuatroen har lagret på fad under den caribiske sol i fire år og dens bløde smag indeholder noter af mild vanilje, ristet eg, nelliker og honning.

Den anden rom, Bacardi Reserva Ocho, blev opfundet i 1862, hvilket gør den til en af de ældste private romblandinger i verden. Ochoen modnes i otte år og indeholder noter af blomme, aprikos, muskatnød og vanilje. Den er meget blød i smagen og er især velegnet til at blive drukket rent, men den kan selvfølgelig også sagtens tilsættes i en cocktail.

Flaskerne.jpgBacardi Anejo Cuatro (tv.) og Bacardi Reserva Ocho (th.)


Den første cocktail, som bartenderne giver sig i kast med, er en ’Bermuda Rum Swizzle’ lavet på Bacardi Anejo Cuatro. Opskriften dateres helt tilbage til 1930erne, hvor den første gang blev serveret i Bermuda på den legendariske pub The Swizzle Inn. Skal cocktailen laves helt rigtigt, skal den røres med en såkaldt ’Swizzle stick’, som er en lang pind fra Quararibea turbinata-træet, der også går under navnet ’The Swizzle Stick Tree’. Cocktailen smager friskt, sødt og syrligt og kan lukke sommeren ind i hjemmebaren hele året rundt.

Rum-Swizzle_Høj.jpg

Bermuda Rum Swizzle

Det skal der i

5 cl Bacardi Anejo Cuatro

2 cl Velvet Falernum

4 cl ananasjuice

2 cl frisk limejuice

1,5 cl sukkersirup

3 dash Angostura Bitter

Knust is

En kvist mynte til pynt

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienserne i et højt glas og rør blandingen med en ’Swizzle stick’. Hvis du ikke lige har sådan en hjemme i køkkenskuffen, så kan en ske sagtens gå an. Pynt med en kvist mynte.

Er man mere til en stærk og syrlig drink, kan man kaste sig over Fredagsbarens anden cocktail, en ’Cable Car’, som bartenderne laver på Bacardi Reserva Ocho. Cocktailen har sin oprindelse i San Fransisco i 1996, hvor den blev opfundet af den berømte bartender Tony Abou-Ganim på The Starlight Room, som er natklub og cocktaillounge på toppen af Sir Francis Drake Hotel. Drinkens navn er selvfølgelig inspireret af de mange sporvogne, som passerer hotellet og er et af byens største kendetegn.

Cable-Car.jpg

Cable Car

Det skal der i

4 cl Bacardi Reserva Ocho

1,5 cl Dry Curaçao

2 cl frisk citronjuice

1,5 cl kanelsirup

Knust is

Appelsinskal til pynt

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienserne i en shaker. Ryst godt. Si blandingen i et coupe-glas og pynt med appelsinskal.

Se hvordan bartenderne laver en ’Bermuda Rum Swizzle’ og en ’Cable Car’ i det nye afsnit af Fredagsbaren her: