Fynsk smørrebrød
Foto: Søren Gammelmark

Frelserne af det fynske smørrebrød: "For mig er Ruths Hotel bare noget helt særligt"

Det fynske smørrebrød var lig med slagtersmørrebrød, som enhver kender det, indtil kokken Jakob Spolum, udlært under Michel Michaud, og hans bedre halvdel, Michelle Bøgelund Hemme, kom til Odense direkte fra Ruths hotel på Skagen og gik i gang med at smøre nye madder. De har ikke set sig tilbage siden. Deres restaurant HOS var en succes fra dag ét.

Selv om Odense i de senere år har oplevet en flot gastronomisk opblomstring, var den fynske hovedstad indtil sidste år en decideret ørken, når det kom til smørrebrød. Det ændrede sig alt sammen, da Jakob Spolum og Michelle Hemme smed, hvad de havde i hænderne i Nordjylland og slog sig ned i Odense, hvor de med åbningen af Restaurant HOS (Hemme Og Spolum) indvarslede deres egen fynske smørrebrødsrevolution.

Siden åbningen i februar 2019 har restauranten bragt sig op i toppen af det danske smørrebrødshierarki, og både gæster, guider og anmeldere har uddelt lovprisninger af Spolums moderne, råvarefokuserede smørrebrød og Michelle Hemmes hjemligt varme værtskab.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her