Bent Christensen, Forfatter til flere bøger om gastronomi og redaktør af Den Danske Spiseguide. 

Hvor: Dinner by Heston Blumenthal, 66 Knightsbridge, London, + 44 2072013833, dinnerbyheston.com

Hvad: Mad inspireret af det 16. og 17. århundredes engelske køkken, men opdateret til nutiden af Heston Blumenthal.

Hvorfor: ”Det er interessant at opleve gamle britiske retter vakt til live i moderne klæder. Det er ofte retter, som er relativt ukendte, men ekstremt velsmagende. Alt spiller i restauranten, som er eksklusivt indrettet og har en flot udsigt over Hyde Park.”
__________

Fortsætter på næste side...
Trine Hahnemann, Kogebogsforfatter og ejer af Hahnemanns Køkken.

Hvor: NOPI Soho, 21-22 Warwick St, London, +44 2074949584, nopi-restaurant.com

Hvad: Ottolenghis uformelle restaurant i Soho, rigtig god til morgenmad. Spis fx tyrkisk morgenmad, black rice pudding med mango og Londons bedste croissanter.

Hvorfor: ”Når jeg er i London, spiser jeg altid morgenmad på NOPI. Der er en rolig stemning, og maden er meget anderledes end den gængse English breakfast. De bruger krydderier og krydderurter, giver det klassiske et tvist – og så kan man få god kaffe, hvilket ellers kan være svært at finde i London.”
Per Thøstesen, Kok og indehaver af Bistro Bohéme.

 

SPONSERET: Du finder billige flybilletter til London på Rejsepriser.dk

 

Hvor: Nobu, 19 Old Park Lane, London, +44 2074474747, noburestaurants.com

Hvad: New style japansk køkken med sydamerikansk inspiration og luksuriøs sushi på designhotellet Metropolitan Hotel.

Hvorfor: ”Jeg er kommet der i 14 år, og jeg elsker stedet. Nobu er en kæde af japanske restauranter, som findes over hele verden, men den i London er den bedste. Jeg kender køkkenchefen, Mark Edwards, og han laver altid en menu specielt til mig.”
Søren Ledet, Restaurantchef og sommelier på Geranium

Hvad: The Fat Duck, High St, Bray, Berkshire, +44 1628580333, thefatduck.co.uk

Hvad: Heston Blumenthals crazy univers, hvor gæsten fx inddrages i en fortælling fra ’Alice i eventyrland’ og får eventyrlige retter som Mock Turtle Soup og Cabbage Gazpacho.

Hvorfor: ”I dag hvor de fleste restauranter går den naturlige vej, og mange ender med at ligne hinanden, går The Fat Duck i en helt anden retning og vender tingene fuldstændig på hovedet. Hvis man lader sig inddrage i deres univers fra start til slut, kan man få en unik og eventyrlig oplevelse.”
__________

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

LÆS OGSÅ: Gademad: 9 meals on wheels i London
LÆS OGSÅ: London for alle sanser