Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan laver du ketchup

Foto: Istockphoto.com

Sådan laver du ketchup

Vi har sagt det før og siger det gerne igen: Det smager bedre, når du laver det selv! Det gælder også ketchup.

Ketchup

500 g tomater på stilk
2 æbler – syrlige
150 g løg
1 peberfrugt
1 dåse flåede tomater
17 g salt
Peber
80 g rørsukker
½ dl æbleeddike
Kanel
Nellike – stødt

Fjern stilken fra tomaterne. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Pil løgene. Fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Hak eller pulsblend alt.

Kom det hele i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, det skal bare være et lille drys af kanel og stødt nellike. Lad det koge stille i en times tid under låg.

Kom indholdet af gryden i blenderen – evt. ad flere omgange – og blend til en jævn masse. Passér evt. gennem en sigte tilbage i gryden.

Kog ketchuppen, til den er tilpas tyk.

Den sætter sig lidt, når den køler ned, så tag evt. en lille prøve på en kold tallerken undervejs.
Smag til!

Tip: Tilsæt evt. lidt atamon, så holdbarheden forlænges.

Få også James Prices opskrift på hjemmelavet sennep - det er en af dem, der giver luft i næsen!
__________

VIL DU HAVE FLERE OPSKRIFTER PÅ HJEMMELAVET TILBEHØR?
- Sådan laver du: Sennep, remoulade og ketchup
- Sådan laver du: Agurkesalat og ristede løg
- Sådan laver du hjemmelavet ketchup
- Sådan laver du sød sennep
- Sådan laver du ristede løg
- Sådan laver du salte dildagurker
- Sådan laver du hjemmerørt remoulade
- Sådan laver du agurkerelish (Boston agurker)