På Victor Borges Plads på Østerbro i København har man længe kunne få gedigne pastaretter og andre italienske madperler Hos Fischer. Nu åbner manden bag, David Fischer, en lille ny på St. Kongensgade.

Maupa, hedder stedet, der allerede nu er åbnet, men først for alvor præsenteres for offentligheden i løbet af de kommende uger. Her kan man i frokosttimerne, og kun i frokosttimerne (nærmere bestemt mellem klokken 11.30 og 15.30), få pizzaer af den romerske skole:

”Jeg har selv boet to år i Rom og elsker de romerske pizzaer, der jo kommer i to afskygninger: pizza al taglio, som er sådan en firkantet bradepande-pizza, man skærer ud og genopvarmer, og så den runde og tynde pizza – det er den runde og tynde, vi kommer til at lave,” siger David Fischer til Euroman og afviser, at Maupa er født ud fra en betragtning om, at det har taget overhånd med de napolitanske bunde på de københavnske pizzeriaer:

”Men jeg elsker de romerske pizzaer, da de er tyndere og lettere.”

På Maupa vil pizzaerne være simple og kun komme i fem forskellige varianter. Og måske endnu mere markant: Man kan ikke tage pizzaen med hjem:

”En pizza skal spises der, hvor den bliver bagt, hvis man spørger mig,” fortæller Fischer.

Maupa er åbent nu og kan findes i St. Kongensgade 46 i København.