Caipirinha
Foto: Philip Ørneborg

Månedens drink: Caipirinha

Du kan forlænge sommeren med Copacabana-klassikeren Caipirinha.

printer Print

Det skal der i:

5 cl cachaça 
1 lime 
2 tsk. rørsukker
Is

Sommeren er slut, og hvis du ligesom os febrilsk prøver at fastholde solstemningen, kan vi anbefale, at du sætter en Caipirinha på drinkskortet i hjemmebaren.

Den brasilianske klassiker, der blot består af lime, sukker og cachaça, ryger direkte ind på vores rangliste over de allernemmeste cocktails.
Caipirinhaen er baseret på cachaça (udtales ka-sja-sa), som er en særlig, brasiliansk alkohol lavet på saften af uraffinerede sukkerrør, og som kun må produceres i Brasilien.

Den kaldes ofte for en rom, da produktionsmetoden og smagen minder meget om, men hvis man laver den sammenligning i Brasilien, kommer der hurtigt dårlig stemning.

Smagsmæssigt ligger cachaça lige i smørhullet mellem rom og tequila, fordi den ikke er helt så sød som rom, men heller ikke giver helt det samme hestespark som tequila.

Når du laver din Caipirinha, er det vigtigt, at du moser limen med skal, så den frigiver æteriske olier, og til sidst rører godt rundt, så sukkeret bliver fordelt i hele drinken. Og hvis du vil skrue op for den helt rigtige sommerstemning, mens du nyder den uofficielle, brasilianske nationalcocktail, kan du jo skrue op for Barry Manilows 1978’er hit Copacabana.

Sådan gør du:

  1. Lime skæres i både og kommes i et glas sammen med rørsukker.
  2. Brug en muddler til at kvase lime og sukker sammen.
  3. Tilsæt cachaça og is, og giv den en ordentlig røretur. Saúde!
Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Cocktail