Krogmodnet oksehøjreb med bordelaise og tern af røget marv.
Foto: Flemming Gernyx Krogmodnet oksehøjreb med bordelaise og tern af røget marv.

Månedens restaurant: Restaurant Trio i Axel Towers

Trio, tredje udspil fra makkerparret Christian Aarø og Søren Selin, der i forvejen har to Michelin-stjerner og en gourmetbistro på samvittigheden. Med den bedste udsigt i Indre By har de med Trio lagt sig midt mellem de to øvrige restauranter i porteføljen, og nu er det inklusive ét stk. skybar.

Én, to, Trio! Navnet lå lige for, da Christian Aarø og Søren Selin sidst i september 2017 åbnede deres tredje restaurant, Trio, i det nyopførte Axel Towers over for Tivoli i København. Sammen driver de i forvejen restaurant AOC (to stjerner i Guide Michelin), No. 2 og altså nu også Trio.

Da No. 2 åbnede i 2014, var det som en lillebror til AOC, en gourmetrestaurant for folket, en luksusbistro, Michelin med et menneskeligt ansigt … Kært barn har mange navne, men sikkert er det, at No. 2 er et af de steder, der har været banebrydende for det generelle niveauløft, der er sket i mellemklassen på den københavnske restaurantscene. Trio lægger sig midt mellem AOC og No. 2, lidt under og lidt over!

Trio råder over tre etager i ’sit’ tårn, og øverst på 10. etage ligger selve restauranten, hvor Simon Thrane er køkkenchef. Han har en fortid på bl.a. Søllerød Kro.

Der er åben både frokost og aften, mandag-lørdag, og til frokost kan man enten gå a la carte eller vælge en treretters frokostmenu til 400 kr. (475 kr. med ost). Til aften koster en syvretters menu 695 kr., mens retterne på a la carte-kortet ligger på 95-295 kr.

Stilmæssigt er maden dogmefri, og man går næppe helt galt i byen ved at betegne det som et køkken, der i sit udgangspunkt lægger sig mellem det nynordiske og det klassiske og derudover er åben for alverdens inspiration!

Søren Selin har et øje på køkkenet, men holder sig i det daglige til AOC.

Vinen varetages af restaurantchef og sommelier John Davis Poulsen, der tidligere var restaurantchef på No. 2.

Man ankommer med elevatoren til 9. etage på Trio, hvor baren har til huse. Der kan man passende begynde med en aperitif, eksempelvis en cocktail fra kortet, og man kan desuden nyde et par appetizers i baren. Man kan også bare blive i baren, der ikke kun byder på våde varer, men tillige har en barmenu at stille sulten med.

Barens åbningstider følger restauranten, dog er der først åben fra kl. 15 og lukkes først ved midnatstid, fredag og lørdag kl. 02.00. Baren styres af Gobo Hansen, der tidligere var på Ruby Cocktailbar. 8. salen er forbeholdt private selskaber, vinsmagninger m.m.

Axel Towers (beliggende på Axeltorv, deraf navnet) består af fem sammenbyggede tårne, og Trio er beliggende i det højeste (16 etager og 61 meter) af de fem tårne. Komplekset er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og blev indviet i juni 2017.

LÆS MERE: Guide: Spis og drik dig gennem brogede Brooklyn

LÆS MERE: Nyt afsnit af ’Fredagsbaren’: Old Fashioned på ’1879’

LÆS MERE: 8 steder, hvor man spiser godt alene

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Guide til København og Gastronomi