Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift på DM-cocktail

Foto: DM i Freestyle Mixology

Opskrift på DM-cocktail

Mesterligt: Få opskriften på vindercocktail med rom og vermouth

Drinken blev til ved sidste weekends DM i Freestyle Mixology, hvor vinderen fik udleveret en kasse med ingredienser, som han skulle komponere noget ud af.

Antal personer:

1 person

Ingredienser

Vindercocktail

  • 4,5 cl Angostura 1919 eller anden lagret caribisk rom
  • 1 cl Drapò dry vermouth eller anden hvid vermouth
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • 2 cl Monin sukkersirup eller hjemmelavet (1 del sukker til en del vand koges op, til sukkeret er opløst, og køles ned)
  • 4 friske jordbær

Sådan gør du

  1. Ryst alle ingredienserne godt i en cocktailshaker med is.
  2. Sigt indholdet gennem en fin sigte over i en champagnekop.
  3. Pynt eventuelt med kvarte jordbær og citronskal på tandstikker.

Der er mange mesterskaber i drinksbranchen.

Et af dem er Danmarksmesterskaberne i Freestyle Mixology, som afholdes af barudstyrforhandleren Drinksmeister sammen med det franske sirupsfirma Monin, og som blev afholdt i weekenden på Bar 25.

Freestyle-elementet består i, at deltagerne på konkurrencedagen får udlevereret en kasse med ingredienser, som de ikke har haft mulighed for at forberede sig på. Efter 20 minutter i selskab med de hidtil ukendte ingredienser skal de så levere deres bud på den mest velsmagende drink, man kan fremstille af dem.

Vinderen blev Ulrich Deleuran Steffensen, tidligere barchef på den københavnske cocktailbar 1105 og vinder i 2015 og 2017 af den tekniske pris ved De Officielle Danmarksmesterskaber i Klassisk Cocktail og Fair afholdt af Dansk Bartender Laug.

I søndagens konkurrence vandt han med en drink på 13-årig caribisk rom, tør vermouth fra Norditalien samt lime og sukker og et jordbær på toppen.

  1.  

LÆS OGSÅ: Seriøs Nørrebro-bar vil gøre whisky til allemandseje: "Ingen skal fortælle andre, hvordan de skal drikke deres whisky"

LÆS OGSÅ: Gnocchi og 10 andre mad- og drikkevarer du udtaler forkert

LÆS OGSÅ: Feed me: 10 restauranter du skal kende, hvis du vil vise din mad frem på Instagram