Formel b åbnede på en måde ballet, da de for et par år siden forlod den store take-it-or-leave-it gourmetmenu til fordel for småretterne, hvor man selv bestemmer, hvad appetit og økonomi er til. For nyligt supplerede Formel b sig selv med lillesøsteren Uformel, der i den grad og på bedste vis lægger sig i kølvandet på moderskibet.

KUL er et andet eksempel på denne fantastiske udvikling, og for et par uger siden åbnede så No. 2 – AOC’s vidunderbarn af en lillesøster.

Det er vel i virkeligheden de færreste, der sådan tilfældigvis slår vejen forbi bag Christians Kirke og Nordea Private Banking på Christianshavn, men det er der nu rigtig god grund til. Det er et fantastisk lokale og en ditto fantastisk beliggenhed, der giver et vue til København, man ikke ser så ofte – Den Sorte Diamants skrånende facade, der med sin spejling nærmest afspiller trafikken i havnen på storskærm.

No. 2 har byens nok bedst placerede udendørsservering (overdækket), og man har både ude og inde ganske enkelt lyst til ALT på kortet – et kort hvor enkeltheden lige twistes en smule, og hvor råvarerne som udgangspunkt er de bedste.

Det er svimlende, hvad der sættes af nye standarder indenfor ’gourmet i mellemklassen’. Og det er skræmmende at tænke på, hvor mange fuldstændigt ligegyldige måltider der serveres til samme pris, som det No. 2. skal have for en totaloplevelse i særklasse.

Christian Aarøs sans for perfektion hviler over stedet, Søren Selin har det store overblik fra sin primære plads på AOC, mens Nikolaj Køster er køkkenchef på stedet. John David styrer på gulvet, underspillet og overskudsagtigt. No. 2 gi’r den som værende i anden række, men stedet har med øjeblikkelig virkningen indtaget pladsen blandt dem, man bare ikke kommer udenom.

/Jesper Uhrup Jensen






__________

LÆS OGSÅ: Tillykke til … 50 Best!
LÆS OGSÅ: Så kører The World’s 50 Best Restaurants cirkusset igen!