Ny kogebog fra Bornholm er nomineret til ’Bedste Internationale Kogebog’ i kogebøgernes Oscars scroll-down

Ny kogebog fra Bornholm er nomineret til ’Bedste Internationale Kogebog’ i kogebøgernes Oscars

Sune Rasborg er forfatter, idémand, kok og fotograf på ’Bornholm og en bid af verden’. En kogebog der er født ud af kærligheden til det Bornholmske køkken – og alle de andre køkkener ude i den store velsmagende verden. Vi har taget en snak med Rasborg om at lave en hel bog selv fra bunden, om madminder og prisnomineringer.

Af Sebastian Himmelstrup
Gastro Euroman

Hvad handler bogen om?

"I virkeligheden handler bogen om madoplevelser, mere end den handler om mad. Mange gange er det oplevelsen omkring måltidet, der gør maden fantastisk. Det tænkte jeg kunne være interessant at fylde en bog med. Bogen er halvt opskrifter, halvt rejseerindringer, som jeg sad og skrev i efteråret, hvor vi jo ikke kunne komme nogen steder.

Når man skal lave en madbog med rejseerindringer, skal man have et sted at gå ud fra. Og så tænkte jeg, at der jo er masser af mennesker, der har et forhold til Bornholm, så der startede jeg. Jeg bor desuden også på Bornholm, så det var oplagt. Derfra tog jeg udgangspunkt i nogle af mine yndlingsdestinationer rundt om i verden, hvor jeg havde haft nogle store madoplevelser. Steder som Kina, Italien og Grønland."

Hvad er et yndlings-madminde, som du har med i bogen?

"Det er svært at vælge bare et sted. Men jeg synes klart, at Grønland er en overset maddestination. Det er helt utroligt, hvad man kan få af vilde ting og gode råvarer deroppe. Vi spiste et halvt lammehoved, da jeg var deroppe sidst. Man spiser det hele. Tungen, hjernen, øjnene – det hele. Det var en ret vild oplevelse, og mange ville nok væmmes ved det. Opskriften på det er faktisk også med i bogen."

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her