"I virkeligheden handler bogen om madoplevelser, mere end den handler om mad. Mange gange er det oplevelsen omkring måltidet, der gør maden fantastisk. Det tænkte jeg kunne være interessant at fylde en bog med. Bogen er halvt opskrifter, halvt rejseerindringer, som jeg sad og skrev i efteråret, hvor vi jo ikke kunne komme nogen steder.
Når man skal lave en madbog med rejseerindringer, skal man have et sted at gå ud fra. Og så tænkte jeg, at der jo er masser af mennesker, der har et forhold til Bornholm, så der startede jeg. Jeg bor desuden også på Bornholm, så det var oplagt. Derfra tog jeg udgangspunkt i nogle af mine yndlingsdestinationer rundt om i verden, hvor jeg havde haft nogle store madoplevelser. Steder som Kina, Italien og Grønland."
"Det er svært at vælge bare et sted. Men jeg synes klart, at Grønland er en overset maddestination. Det er helt utroligt, hvad man kan få af vilde ting og gode råvarer deroppe. Vi spiste et halvt lammehoved, da jeg var deroppe sidst. Man spiser det hele. Tungen, hjernen, øjnene – det hele. Det var en ret vild oplevelse, og mange ville nok væmmes ved det. Opskriften på det er faktisk også med i bogen."
Foruden at være medindehaver af frisørsalonen Henri er Wilhelm Østergaard podcastvært og står bl.a. bag ’I stolen hos Henri’, ’Pattaya Cowboys’ og ’Fængsel’. I sidstnævnte forsøger han at opklare, hvordan fængs…
Han er eksstatsminister, enkemand og arbejdsnarkoman. Og så har han lige fortalt hele Danmark om sin største sorg: tabet af datteren Signe, der som 24-årig tog sit eget liv, kort efter hendes far havde nået mag…