gastros ultimative opskrift på bearnaisesauce

Bearnaisesaucen er siden sin opdagelse i 1836 blevet en fast følgesvend til røde bøffer og pomfritter - den eviggyldige 'bøf bearnaise'.Den klassiske sauce med estragon smager dog ogsåhimmelsk i mange andre kombinationer. Prøv dig frem med denne opskrift.

gastros ultimative opskrift på bearnaisesauce
Offentliggjort

Historie. Bearnaisesaucen er i realiteten en variation over klassikeren hollandaise. Efter sigende blev den frembragt første gang af kokken Jules Collinnet til åbningsmiddagen på den parisiske restaurant Le Pavillon Henri IV i 1836. Navnet 'bearnaise' stammer fra provinsen Béarn, der både var kokkens hjemstavn og Henri IV's kongedømme.

Historien til side, her følger gastros opskrift på den ultimative bearnaisesauce:

gastros hjemmegjorte bearnaisesauce

Opskriften er til fire personer og giver ca. 3 dl sauce.

1 dl vineddike

Estragonstilke

1 skalotteløg

5 sorte peberkorn

4 æggeblommer

250 g klaret smør

Citronsaft

Salt

Estragon til topping

Kørvel til topping

Cayennepeber

Sådan gør du:

Vineddike koges op.

Skyl og afdryp estragonen. Pil løget. Finthak begge dele, og kom dem i eddiken sammen med peberkorn, og reducér til 2 spsk.

Sigt og afkøl.

Pisk æggeblommer i, til de bliver tykke og luf tige over svag varme eller i vandbad. Tilsæt forsigtigt det klarede fingerlune smør.

Smag til med citronsaft og salt.

Drys evt. til slut med friskhakket estragon og kørvel og ganske lidt cayennepeber.