Opskrift: Sådan laver du farseret unghane med kartoffelhollandaise, chips, peberrod og havesyre
Brug forårets bedste råvarer, når du skal imponere i køkkenet.
4 personer
Ingredienser
Farseret unghane
- 200 g blandede svampe
- Smør
- Salt
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. timian
- 200 g medisterfars
- 2 unghanebryster med skind
- Olie
- Peberrod
- 1 bundt havesyre
Kartoffelhollandaise
- 200 g varme kogte kartofler
- 2 dl kogende mælk
- 100 g smeltet smør
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- Salt
- 100 g klaret smør
- 4 spsk. peberrodsjuice
Kartoffelchips
- 8 æggeblommekartofler
- 1 l vand
- 7 g salt
- 1 l smagsneutral olie
Sådan gør du:
Farseret unghane
- Rens svampene, steg dem gyldne i smør med lidt salt, og hak dem groft.
- Pil og hak skalotteløget fint sammen med timian.
- Vend svampe, løg og timian med medisterfars.
- Kom fyldet på en sprøjtepose, og skyd det ind under skindet på unghanebrysterne.
- Rul brysterne stramt op i film, og pochér dem i vand ved 85 grader i 45 minutter.
- Lad rullerne trække i 5 minutter, før de pakkes ud og steges gyldne i olie. Skær rullerne i 2 cm tykke skiver før servering.
- Servér kødet oven på en kartoffelhollandaise, og pynt med friskrevet peberrod, havesyre og kartoffelchips.
Kartoffelhollandaise
- Blend de varme kogte kartofler med kogende mælk og smeltet smør til en glat creme.
- Legér æggeblommen med eddike, lidt salt samt vand over svag varme, pisk klaret smør i, og smag til med salt.
- Vend denne hollandaise med kartoffelcremen og smag til med peberrodsjuice samt lidt salt. Hold saucen varm til servering.
TIP: De 4 spsk. peberrodsjuice fås ved at køre ca. 300 g frisk peberrod igennem en saftcentrifuge.
Kartoffelchips
- Skær tynde skiver af de forskellige kartoffelsorter, det gøres bedst med et skarpt mandolinjern.
- Kog vandet op, tilsæt salt, og hæld kartoflerne i.
- Lad kartoffelskiverne trække i ca. 5 minutter, tag dem op, og lad dem dryppe godt af på et klæde.
- Fritér til gyldne chips i 150 grader varm olie.