Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Unghane

Opskrift: Sådan laver du farseret unghane med kartoffelhollandaise, chips, peberrod og havesyre

Brug forårets bedste råvarer, når du skal imponere i køkkenet.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser

Farseret unghane

  • 200 g blandede svampe
  • Smør
  • Salt
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. timian
  • 200 g medisterfars
  • 2 unghanebryster med skind
  • Olie
  • Peberrod
  • 1 bundt havesyre

Kartoffelhollandaise

  • 200 g varme kogte kartofler
  • 2 dl kogende mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • Salt
  • 100 g klaret smør
  • 4 spsk. peberrodsjuice

Kartoffelchips

  • 8 æggeblommekartofler
  • 1 l vand
  • 7 g salt
  • 1 l smagsneutral olie

2U5A7527.jpg

Sådan gør du:

Farseret unghane

  1. Rens svampene, steg dem gyldne i smør med lidt salt, og hak dem groft.
  2. Pil og hak skalotteløget fint sammen med timian.
  3. Vend svampe, løg og timian med medisterfars.
  4. Kom fyldet på en sprøjtepose, og skyd det ind under skindet på unghanebrysterne.
  5. Rul brysterne stramt op i film, og pochér dem i vand ved 85 grader i 45 minutter.
  6. Lad rullerne trække i 5 minutter, før de pakkes ud og steges gyldne i olie. Skær rullerne i 2 cm tykke skiver før servering.
  7. Servér kødet oven på en kartoffelhollandaise, og pynt med friskrevet peberrod, havesyre og kartoffelchips.

Kartoffelhollandaise

  1. Blend de varme kogte kartofler med kogende mælk og smeltet smør til en glat creme.
  2. Legér æggeblommen med eddike, lidt salt samt vand over svag varme, pisk klaret smør i, og smag til med salt.
  3. Vend denne hollandaise med kartoffelcremen og smag til med peberrodsjuice samt lidt salt. Hold saucen varm til servering.

TIP: De 4 spsk. peberrodsjuice fås ved at køre ca. 300 g frisk peberrod igennem en saftcentrifuge.

Kartoffelchips

  1. Skær tynde skiver af de forskellige kartoffelsorter, det gøres bedst med et skarpt mandolinjern.
  2. Kog vandet op, tilsæt salt, og hæld kartoflerne i.
  3. Lad kartoffelskiverne trække i ca. 5 minutter, tag dem op, og lad dem dryppe godt af på et klæde.
  4. Fritér til gyldne chips i 150 grader varm olie.