Opskrift: Grillet cheesesandwich med kål, havarti og karamelliseret løg
”Der er ikke noget, der kan pimpe en grøn ret op som en god vellagret ost, der lige er smeltet lidt”
Ingredienser
- 200 g rødløg
- Smør
- 2 spsk. balsamico
- Salt
- Sort peber
- ½ bundt palmekål
- 8 skiver hvedebrød
- 150 g revet lagret havarti
- 4 tsk. dijonsennep
- Pil rødløgene, skær dem i strimler og steg ved lav varme i lidt smør, til de begynder at brune.
- Tilsæt balsamico, og steg videre, til løgene er bløde og karamelliserede og balsamicoen kogt ind.
- Krydr med salt og peber. Skyl kålen, riv den i grove stykker, og blanchér den kort i letsaltet vand. Dup bladene tørre.
- Smør 4 af brødene med smørret, og læg dem med smørsiden nedad.
- Fordel halvdelen af osten på halvdelen af skiverne.
- Top med kål, karamelliserede løg og resten af osten.
- Smør de sidste 4 skiver brød med sennep på den usmurte side, og læg brødet på sandwichen med smørsiden opad.
- Varm en pande op og steg sandwichene ved middelvarme i 3-4 minutter. Vend dem forsigtigt og steg færdig på den anden side, til brødet er gyldent og sprødt.
- TIP Den lagrede ost kunne være en Gammel Knas fra Arla Unika. Det halve bundt palmekål kan erstattes med 2 store håndfulde grønkål.