Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Grillet cheesesandwich

Opskrift: Grillet cheesesandwich med kål, havarti og karamelliseret løg

”Der er ikke noget, der kan pimpe en grøn ret op som en god vellagret ost, der lige er smeltet lidt”

printer Print

Ingredienser

  • 200 g rødløg
  • Smør
  • 2 spsk. balsamico
  • Salt
  • Sort peber
  • ½ bundt palmekål
  • 8 skiver hvedebrød
  • 150 g revet lagret havarti
  • 4 tsk. dijonsennep

  1. Pil rødløgene, skær dem i strimler og steg ved lav varme i lidt smør, til de begynder at brune.
  2. Tilsæt balsamico, og steg videre, til løgene er bløde og karamelliserede og balsamicoen kogt ind.
  3. Krydr med salt og peber. Skyl kålen, riv den i grove stykker, og blanchér den kort i letsaltet vand. Dup bladene tørre.
  4. Smør 4 af brødene med smørret, og læg dem med smørsiden nedad.
  5. Fordel halvdelen af osten på halvdelen af skiverne.
  6. Top med kål, karamelliserede løg og resten af osten.
  7. Smør de sidste 4 skiver brød med sennep på den usmurte side, og læg brødet på sandwichen med smørsiden opad.
  8. Varm en pande op og steg sandwichene ved middelvarme i 3-4 minutter. Vend dem forsigtigt og steg færdig på den anden side, til brødet er gyldent og sprødt.
  9. TIP Den lagrede ost kunne være en Gammel Knas fra Arla Unika. Det halve bundt palmekål kan erstattes med 2 store håndfulde grønkål.

    toast1.jpg