Giv dit påskelam en sennepsrup og en tur på grillen
Imponér ved påskebordet med en grillet lammekølle med sennepsrub og myntesalsa og salat af rå courgetter og blomkål.
Ingredienser
Lammekølle
1 lammekølle
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
4 spsk. dijon-sennep
2 spsk. grov sennep
3 spsk. olivenolie
Salt
Sort peber
Myntesalsa
1 stor håndfuld mynte
1 håndfuld persille
6 cornichoner
2 spsk. honning
6 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt
Sort peber
Salat
1 courgette
½ blomkål
1 håndfuld kørvel
1 spsk. dijon-sennep
1 spsk. grov sennep
4 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. eddike
Salt
Sort peber
25 g ristede hasselnøddeflager
Sådan gør du
Lammekølle
- Rids fedtet på lammet.
- Pil og knus hvidløgsfeddene.
- Hak rosmarinen – kun nålene, hvis det er en rustik og grenet rosmarin.
- Rør begge slags sennep sammen med hvidløg, olivenolie og rosmarin, og krydr sennepsrubben godt med salt og peber. Gnid sennepsrubben ind i lammekøllen.
- Grill lammekøllen ved indirekte varme i ca. 1 time, eller til kødet har en centrumstemperatur på 58 grader.
- Lad lammekøllen hvile i 10 minutter, inden den skæres ud.
- Servér med myntesalsa og en sprød salat med rå courgette og rå blomkål.
Myntesalsa
- Skyl og aftør mynte og persille.
- Blend begge med cornichoner, honning, olivenolie og citronsaft til en grov salsa, og smag salsaen til med salt og peber.
Salat
- Skyl courgetten og det halve blomkål. Skær begge i tynde skiver på et mandolinjern.
- Skyl, aftør og hak kørvlen.
- Vend courgette og blomkål med den hakkede kørvel.
- Rør en dijonnaise-dressing sammen af begge slags sennep, olivenolie, honning og mayonnaise. Smag til med eddike, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyktflydende.
- Hæld dressingen over grøntsagerne, og drys med hasselnøddeflager.
TIP: Eddiken kan for eksempel være æblecider- eller sherryeddike.