Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Taco

Foto: René Riis

Opskrift: Hjemmelavet taco med majsvariationer, syltede rødløg og grillet oksehjerte

Tacos behøver ikke være uambitiøs færdigmad.

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl majsmel
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1½ dl lunet vand
  • Salt
  • 2 majskolber
  • 1 dl fløde
  • 1 dl vand
  • 1 kvist timian
  • 1 rødløg
  • ½ dl sherryeddike
  • 50 g rørsukker
  • 4 minimajs
  • 200 g oksehjerte
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk. grillstøv lavet af brændte porrer

Sådan gør du:

  1. Majsmel, olie, lunet vand og lidt salt røres sammen til en smidig dej og stilles til afkøling i nogle timer.
  2. Herefter rulles der små kugler af dejen på størrelse med en valnød. De rulles tyndt ud som pandekager mellem to stykker plastik. Herefter holdes de på køl indtil servering, hvor de steges på en meget varm og tør pande til tacos, der er gyldne i kanten.
  3. Men inden man steger tacoene, har man gjort tacofyldet klar:
  4. Majsene skæres fra kolberne, og der gemmes en lille håndfuld til pynt.
  5. Resten af majsene koges med fløde, timian og vand, til de er møre, og der reduceres til det halve. Herefter blendes til en tyk puré, som fyldes på sprøjtepose og holdes lun.
  6. Rødløget pilles og skæres i både og koges hurtigt op i eddike og sukker og hviler i lagen i min. 1 times tid.
  7. Minimajs renses og grilles let på en varm grillsten eller pande.
  8. Hjertet renses for hinder og sener og grilles hårdt på alle sider. Krydres med salt og peber og skæres i papirtynde skiver.
  9. Det hele anrettes oven på den lune tortilla og pyntes med frisk timian og grillstøv.

Kjaer_Koekken02_2018_0058.jpg