Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Pizza fritta med ricotta og ansjoser

Foto: Mira Arkin

Opskrift: Pizza fritta med ricotta og ansjoser

I Napoli er der tradition for at fritere pizza i lige så høj grad, som den bages. Du kan bruge en almindelig brøddej, men har du en god surdej, er det endnu bedre, den skal blot være fuldt hævet.

printer Print
plate 4 Person(er)

Ingredienser

400 g færdighævet brøddej
Semolina-mel
Smagsneutral olie til fritering
8 spsk. tomatsauce
150 g ricotta
8 saltede ansjosfileter
Ekstra jomfruolivenolie
Friske krydderurter
Spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Del dejen i 4 lige store portioner. Rul dem op til spændte boller, der lægges på en tallerken drysset med semolina. Drys med lidt ekstra semolina, og dæk med film. Sæt på køl i et par timer eller gerne mere.
  2. Hæld olie op i en stegepande; du skal bruge en dybde på små 5 cm. Varm olien op til 170-180 grader.
    Drys lidt semolina på bordet, og tag et stykke dej.
  3. Drys med lidt semolina, og brug fingerspidserne til at trykke dejen ud, så du ender med at have en lille pizza. Prøv at bevare så meget luft som muligt i dejen.
  4. Fritér 1 pizza ad gangen i den varme olie, til dejen er gylden, hævet og sprød. Vend og fritér den anden side. Løft pizzaen op af olien, og lad den ligge på en tallerken med køkkenrulle, så olien kan dryppe fra.
  5. Gentag med resten af pizzaerne, og læg dem til slut på bagepapir på en bageplade. Fordel tomatsaucen på dem og små klatter af ricotta. Top med 2 ansjoser på hver, og dryp med lidt olie. Varm de friterede pizzaer i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
  6. Top med friske krydderurter og spiselige blomster og et ekstra dryp olivenolie.