Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Penicillin

Foto: Philip Ørneborg

Opskrift: Sådan laver du en Penicillin

Selv om whisky jo smager fremragende ’neat’ eller ’on the rocks’, er den faktisk også et godt valg i en cocktail. Vi disker op med en Penicillin, som både smager strålende og skræmmer efterårssnuen væk.

printer Print
preparation Total: 5 minutter
plate 1 cocktail

Ingredienser

  • 4 cl. ikke-røget whisky
  • 1 cl. røget whisky
  • 2 cl. frisk citronsaft
  • 2 cl. honningsirup
  • 1 cm. frisk ingefær, som rives fint
  • Citron og ingefær til pynt

Euroman_DRINKS_43195.jpg

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienserne i en shaker og ryst godt.
  2. Si blandingen over i et glas med is og pynt eventuelt med en skive ingefær og en skive citron.

Første gang Penicillin-cocktailen så dagens lys, var i New York på den legendariske bar Milk & Honey, der var en af frontløberne, da cocktailscenen for alvor bragede derudaf på Manhattan i begyndelsen af 00’erne og frem.

Baren er desværre lukket i dag, men cocktailen lever i bedste velgående og er et godt valg som en drink til de lidt koldere tider, da kombinationen af whisky, ingefær, citron og honning varmer godt i halsen – og om hjertet. Cocktailen minder smagsmæssigt lidt om Whisky Sour, så er man på udkig efter et godt alternativ, er Penicillinen et udmærket bud.

Dansk whiskyproduktion er et forholdsvist nyt fænomen, men henover de senere år er der dukket en række rigtig gode destillerier op rundt om i landet, som bestemt er værd at holde øje med. Vi serverer Penicillin-cocktailen på den ikke-røgede whisky ved navn ’18:1’ fra det danske destilleri Braunstein, som ligger i Køge.

Denne whisky er lagret på Pedro Ximenez sherry-fade og franske egetræs-fade, som har givet den noter af mørk, bitter chokolade og let sødme, hvilket spiller rigtig godt op til den sure citron og den skarpe ingefær. Husk at tilsætte et skvæt honningsirup, så drinken glider ekstra godt ned.