Sauce choron
Foto: Mira Arkin og Henrik Haaning

Opskrift: Sådan laver du en sydfransk sauce choron

Denne sauce kan bruges som en fast ledsager til en klassisk côte de boeuf.

printer Print
clock 15 minutter
plate 4 personer
  • 1 lille kødfuld tomat
  • 1 lille håndfuld estragonblade
  • ½ skalotteløg
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. vand
  • 1-2 spsk. vineddike
  • ¼ tsk. piment d’espelette
  • Salt
  • Sort peber

_1140288.jpg

Sådan gør du:

  1. Skyl tomaten, skær et kryds i bunden af den, og kom den i kogende vand i 1 minut. Pil skallen af, fjern kernerne, og skær tomaten i fine tern.
  2. Skyl estragonen og hak fint.
  3. Pil det halve skalotteløg og hak fint.
  4. Smelt smørret i en gryde, og hold det lunt.
  5. Kom æggeblommer i en saucegryde sammen med vand og eddike. Med meget svag varme under gryden (brug et vandbad, hvis du ikke har is i maven) piskes æggeblommerne, så de skummer og begynder at tykne let. Hæld derpå langsomt det lune smør i, mens der piskes øverst – undlad at ramme æggehvidestofferne i bunden. Der skal være varme nok under gryden til, at saucen tykner som en tynd mayonnaise, men ikke så meget at æggeblommerne koagulerer.
  6. Når saucen er tyk, tilsættes tomat, løg, estragon og piment d’espelette. Smag til med salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Frankrig