Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan laver du skagentoast med asparges og ørredrogn

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Sådan laver du skagentoast med asparges og ørredrogn

Pep din fede pålægssalat lidt op.

printer Print

Ingredienser

1 bundt grønne asparges

100 g mayonnaise

100 g cremefraiche 18 %

2 spsk. finthakket dild

2 spsk. fintklippet purløg

½ tsk. revet citronskal

Salt

Peber

200 g pillede rejer

50 g ørredrogn

Smørstegt franskbrød

Sådan gør du

  1. Skyl og aftør aspargesene, og skær roden af dem.
  2. Tag halvdelen af dem, og skær dem i tynde skiver på skrå. Gem dem til pynt.
  3. Skær resten af aspargesene i stykker a ca. 1 cm, og blanchér dem i letsaltet vand i 1 minut. Afkøl dem under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af.
  4. Rør mayonnaise sammen med creme-fraiche, dild, purløg og citronskal, og smag til med salt samt både hvid og sort peber.
  5. Sørg for at dryppe rejerne godt af, og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i dressingen sammen med de blancherede asparges og halvdelen af ørredrognen.
  6. Anret på smørstegt franskbrød, og pynt med resten af ørredrognen og de rå aspargesskiver.

TIP I stedet for smørstegt franskbrød kan brioche bruges.