
Foto:
Opskrift:
Sådan laver du skagentoast med asparges og ørredrogn
Pep din fede pålægssalat lidt op.
Ingredienser
1 bundt grønne asparges
100 g mayonnaise
100 g cremefraiche 18 %
2 spsk. finthakket dild
2 spsk. fintklippet purløg
½ tsk. revet citronskal
Salt
Peber
200 g pillede rejer
50 g ørredrogn
Smørstegt franskbrød
Sådan gør du
- Skyl og aftør aspargesene, og skær roden af dem.
- Tag halvdelen af dem, og skær dem i tynde skiver på skrå. Gem dem til pynt.
- Skær resten af aspargesene i stykker a ca. 1 cm, og blanchér dem i letsaltet vand i 1 minut. Afkøl dem under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af.
- Rør mayonnaise sammen med creme-fraiche, dild, purløg og citronskal, og smag til med salt samt både hvid og sort peber.
- Sørg for at dryppe rejerne godt af, og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i dressingen sammen med de blancherede asparges og halvdelen af ørredrognen.
- Anret på smørstegt franskbrød, og pynt med resten af ørredrognen og de rå aspargesskiver.
TIP I stedet for smørstegt franskbrød kan brioche bruges.