Opskrift:
Hvis du ikke selv gider at lave den her spaghetti-opskrift, kan du få dit fem-årige barn til det
Spaghetti med grønne oliven. Bum.
Ingredienser
Spaghetti med grønne oliven, courgette og citron
200 g grønne oliven uden sten
1 courgette
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
3 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
1 tsk. revet citronskal
½ øko-citron
Sort peber
400 g spaghetti
Pangrattato
2 skiver tørt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt
Sådan gør du:
Spaghetti med grønne oliven, courgette og citron
- Skær oliven i skiver.
- Skyl courgetten, og riv den groft.
- Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
- Skyl og aftør persillen, og hak den fint.
- Riv skallen af den halve citron, og pres den for saft.
- Varm olien op i en pande, og kom courgette i sammen med hvidløg. Steg i 2 minutter, og tilsæt så oliven, chiliflager, persille og citronskal.
- Steg videre i et par minutter, og kom citronsaft i.
- Smag til med sort peber. Der er masser af salt i oliven, så jeg plejer ikke at bruge ekstra salt.
- Kog imens pastaen al dente, og tag 1½ dl af kogevandet fra, inden pastaen sigtes.
- Kom pasta og det gemte kogevand over i panden med oliven, og vend retten sammen. Servér med drys af pangrattato.
Pangrattato
- Riv eller hak brødet til grov rasp – brug evt. en foodprocessor.
- Pil og hak hvidløgsfeddet fint.
- Varm olien op i en pande, kom brød og hvidløg i, og vend det rundt i 4-5 minutter, til brødet er gyldent.
- Krydr med salt, og lad raspen køle af på en tallerken på køkkenrulle, så den bliver sprød.