Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Hvis du ikke selv gider at lave den her spaghetti-opskrift, kan du få dit fem-årige barn til det

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Hvis du ikke selv gider at lave den her spaghetti-opskrift, kan du få dit fem-årige barn til det

Spaghetti med grønne oliven. Bum.

Ingredienser

Spaghetti med grønne oliven, courgette og citron

200 g grønne oliven uden sten

1 courgette

2 fed hvidløg

1 stor håndfuld bredbladet persille

3 spsk. olivenolie

1 tsk. chiliflager 

1 tsk. revet citronskal

½ øko-citron                    

Sort peber

400 g spaghetti

Pangrattato

2 skiver tørt hvedebrød

1 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

Salt

Sådan gør du:

Spaghetti med grønne oliven, courgette og citron

  1. Skær oliven i skiver.
  2. Skyl courgetten, og riv den groft. 
  3. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. 
  4. Skyl og aftør persillen, og hak den fint. 
  5. Riv skallen af den halve citron, og pres den for saft.
  6. Varm olien op i en pande, og kom courgette i sammen med hvidløg. Steg i 2 minutter, og tilsæt så oliven, chiliflager, persille og citronskal. 
  7. Steg videre i et par minutter, og kom citronsaft i. 
  8. Smag til med sort peber. Der er masser af salt i oliven, så jeg plejer ikke at bruge ekstra salt. 
  9. Kog imens pastaen al dente, og tag 1½ dl af kogevandet fra, inden pastaen sigtes. 
  10. Kom pasta og det gemte kogevand over i panden med oliven, og vend retten sammen. Servér med drys af pangrattato. 

Pangrattato

  1. Riv eller hak brødet til grov rasp – brug evt. en foodprocessor. 
  2. Pil og hak hvidløgsfeddet fint.
  3. Varm olien op i en pande, kom brød og hvidløg i, og vend det rundt i 4-5 minutter, til brødet er gyldent. 
  4. Krydr med salt, og lad raspen køle af på en tallerken på køkkenrulle, så den bliver sprød.