På Vestegnen gemmer sig en restaurantperle, der serverer godt med godt på scroll-down

På Vestegnen gemmer sig en restaurantperle, der serverer godt med godt på

I fine grønne Espelunden mellem bøg, birk, buske og blomster i københavnerforstaden Rødovre ligger et lille gammelt, men nænsomt renoveret stråtækt hus. Det har fået nye beboere, og det er kokken Rasmus Lund Jonasson og hans potter, pander og verdenskøkken, der i sensommeren sidste år rykkede ind i huset, der i mands minde har heddet Espehus, men nu har fået efternavnet kro, for det er kro, Rasmus vil lave. Magasinet Gastro var forbi traktørstedet, der serverer ukompliceret kvalitetsverdensmad af ordentlige og bæredygtige råvarer til folket på Vestegnen – af en fra Vestegnen.

Af Jesper Uhrup Jensen
Foto: Anders Hviid-Haglund
Gastro Euroman

I det gamle stråtækte hus i Espelunden i Rødovre, der stammer tilbage fra første halvdel af 1800-tallet og nu skal kendes som Espehus Kro, sker der nye ting og sager. Kokken Rasmus Lund Jonasson er flyttet ind med potter, pander og verdenskøkken. Nu skal der laves mad til folket på Vestegnen – af en fra Vestegnen; Rasmus Lund Jonasson er selv kommet som barn og ung i Rødovre (når ikke han slog sine folder i Ungdomshuset på Jagtvej), er dog ikke barnefødt i byen, men i Albertslund, så en dreng fra Vestegnen, det er han.

Rasmus Lund Jonasson blev færdiguddannet som kok i 2013 og har arbejdet på bl.a. restaurant Kjøbenhavn og på Madklubben. I to år var han executive chef for Claus Meyer i New York, og i New York arbejdede han desuden et år som kreativ direktør i slagterforretningen Ends Meat, der har specialiseret sig i at arbejde med anvendelse af hele dyr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Gastronomi