Til 4 personer.

10 g gær
1½ dl vand
1 tsk. groft salt
200 g hvedemel
2 spsk. sort oliventapenade
12 ansjosfileter i olie

Rør gær ud i vand, og tilsæt salt. Ælt melet i, til du har en smidig og elastisk dej. Sæt dejen til hævning i 1½ time. Rul den herefter ud som en pizza, og læg den på et stykke bagepapir. Tænd for ovn med bageplade på 250 grader. Smør tapenade over dejen, fordel fyld og til slut ansjoser.

Tag nu den brandvarme bageplade ud, og træk bagepapir og pissaladière over på den. Sæt tilbage i ovnen, og bag pissaladiéren i 15-20 minutter. Serveres lun – ikke brandvarm.

Fyld:
5 store løg
3 spsk. olivenolie
2 laurbærblade
1 kvist rosmarin
Salt
Peber

Pil løgene, halvér dem, og skær dem i skiver. Steg dem ved lav varme i olivenolie sammen med laurbærblade og rosmarin, til de er helt bløde. Vær tålmodig – det tager ca. 45 minutter! Smag til med salt og sort peber. Fisk laurbærblade og rosmarinkvisten op og kassér.